Οι ΗΠΑ μετρούν πλέον περισσότερους από 5.100 θανάτους και πάνω από 215.000 κρούσματα.

Τα μηνύματα από την πορεία του κορονοϊού είναι δυσοίωνα. Μέσα σε 24 ώρες, πέθαναν 884 άνθρωποι εξαιτίας του COVID-19, αριθμός που αποτελεί τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

Η Νέα Υόρκη έχει τη θλιβερή πρωτιά, με 83.901 κρούσματα και 2.219 νεκρούς, εκ των οποίων 1.350 στον δήμο Νέας Υόρκης. Το κακό όμως είμναι πως αυτό το “μαύρο” σκηνικό δεν δείχνει να περιορίζεται.

Η επίσημη πρόβλεψη μιλά για 100 – 240 χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό και όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) ζήτησε από το Πεντάγωνο 100.000 στρατιωτικούς σάκους που χρησιμοποιούν οι αμερικανικικές ένοπλες δυνάμεις για τις σορούς των νεκρών στρατιωτών στο πεδίο της μάχης.

Τα αποθέματα αυτή τη στιγμή καλύπτουν μόνο 50.000 σάκους.

Πάντως υπάρχουν και κάποιες θετικές ειδήσεις.

Στα καλά νέα είναι ότι μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να είναι έτοιμο ένα τέστ διακρίβωσης αντισωμάτων κορωνοϊού, όπως ανέφερε η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τον κορωνοϊό στο Λευκό Οίκο, δρ. Ντέμπορα Μπίρξ. Σύμφωνα με ειδικούς, άτομα που έχουν περάσει τον ιό έχουν δημιουργήσει αντισώματα και οι πιθανότητες να κολλήσουν ξανά την ασθένεια είναι ελάχιστες. “Κατά την άποψή μου είναι κατά 99,9% ασφαλή”, είπε η δρ. Μπιρξ.

Με πληροφορίες από Hellasjournal.com

πηγή