Υλικά Συνταγής

2 σουπιές καθαρισμένες

1½ φλ. πλιγούρι

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)

1 πιπεριά( ψιλοκομμένη)

1 κολοκύθι (ψιλοκομμένο)

1 καρότο (ψιλοκομμένο)

2 ντομάτες (ψιλοκομμένες) 1/4 φλ. ούζο

2 κ.σ μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι, σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10′ σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.

Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3′.  Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3-4′. Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε κι αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό.

Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.