Συστατικά

1 κιλό (μεγάλες καλύτερα) σουπιές (ζητάτε να σας τις καθαρίσουν στο ιχθυοπωλείο),

3 δέσμες σπανάκι τεμαχισμένο,

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,

1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,

3 κουταλιές ελαιόλαδο,

½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,

1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,

αλάτι, πιπέρι

Βήματα

 Βήμα 1Κόβετε τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια (γιατί θα σουρώσουν στο ψήσιμο) και τα πλοκάμια τους στα δυο, αφαιρώντας από το κεφάλι το κοκαλάκι τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

 Βήμα 2Προσθέτετε τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Ύστερα, δυναμώνετε τη φωτιά, βάζετε μέσα τις σουπιές και τις σοτάρετε για 2 λεπτά να ζεσταθούν καλά (δεν θα ροδίσουν).

 Βήμα 3Τις περιχύνετε με το κρασί, αφήνετε να κοχλάσει και προσθέτετε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνετε (προσοχή, λίγο αλάτι γιατί οι σουπιές έχουν το δικό τους) και αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει.

 Βήμα 4Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, ανακατεύοντάς τις συχνά (πιάνουν εύκολα στον πάτο). Αν χρειαστεί, προσθέτετε μέσα λίγο νερό (στο μεταξύ, οι σουπιές θα έχουν κατεβάσει το δικό τους).

 Βήμα 5Όταν μαλακώσουν οι σουπιές, ανακατεύετε μέσα το σπανάκι. Όταν μαραθεί, σκεπάζετε ξανά την κατσαρόλα. Επειδή θα κατεβάσει και αυτό το νερό του, μη βάλετε νερό!

 Βήμα 6Σιγοβράζετε το φαγητό για 20 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του, ελέγχετε το αλατοπίπερο και το σερβίρετε.