email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σπαγγέτι με σάλτσα ελιάς, λεμόνι και κόλιανδρο

διαφήμιση

Σπαγγέτι με σάλτσα ελιάς

Υλικά:
350 γρ. σπαγγέτι
3/4 φλ. τσαγιού ελιές
1/4 φλ. τσαγιού πάνκο
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
2 κ. σ. κάπαρη
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον για το σερβίρισμα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σοτάρετε το πάνκο για 4-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και το κρεμμύδι και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το μαϊντανό με τις ελιές, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και την κάπαρη. Προσθέστε την παρμεζάνα, ξαναχτυπτήστε και στη συνέχεια προσθέστε λάδι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, σουρώστε, βάλτε τα και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Βήμα 5
Προσθέστε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σάλτσα και το νερό που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Αν είναι λίγο το νερό, προσθέστε κι άλλο.
Βήμα 6
Σερβίρετε και γαρνίρετε με το πάνκο λεμονιού.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Νηστίσιμη καρμπονάρα
Συνταγές - Γλυκά
Νηστίσιμη καρμπονάρα

Νηστίσιμη καρμπονάρα Υλικά:350 γρ. ζυμαρικά3 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε

Συνταγές - Γλυκά
Ριζότο με θαλασσινά

Ριζότο με θαλασσινά Υλικά Συνταγής:2 κρεμμύδια 2 πράσινες πιπεριές 2

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Συνταγής: 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη500 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών Υλικά (για 8-10 άτομα)100 γρ. βούτυρο• 8 φέτες

Συνταγές - Γλυκά
Νηστίσιμο παστίτσιο

Νηστίσιμο παστίτσιο Υλικά Συνταγής: Για τη νηστίσιμη-vegan μπεσαμέλ 100 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Καλαμάρι με ρύζι

Καλαμάρι με ρύζι Υλικά Συνταγής:2 καλαμάρια μέτρια φρέσκα καθαρισμένα (σύνολο