Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

20 γραμμάρια μαγιά νωπή

1 κουταλάκι αλάτι

200 γραμμάρια νερό

Για τη γέμιση

350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο

350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζετε το αλεύρι, φτιάχνετε μια λακκούβα στο κέντρο και μέσα εκεί ρίχνετε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή.
  2. Ζυμώνετε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
  3. Σχηματίζετε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζετε στα 4 για να φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  4. Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνετε, την ανοίγετε και την απλώνετε σε ταψί.
  5. Για τη γέμιση, βράζετε το σπανάκι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
  6. Ρίχνετε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.