email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

διαφήμιση

Σπιτική πίτσα

Μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των αλμυρών γεύσεων

Υλικά:
Για τη ζύμη
80 γρ. νερό
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
80 γρ. σιμιγδάλι
Για την επικάλυψη
80 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. blue cheese ή ροκφόρ
100 γρ. μοτσαρέλα
40 γρ. τσένταρ
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μέχρι να κάψει.
Βήμα 2
Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
Βήμα 3
Απλώνουμε το μισό σιμιγδάλι σε ξύλινη επιφάνεια, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχουμε ένα λεπτό ζυμάρι σε διαστάσεις ταψιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω την ανοιχτή ζύμη.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ροκφόρ, το τσένταρ, πιπέρι και το μισό σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε κύβους και τη βάζουμε σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτσα και μετά ρίχνουμε το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
Βήμα 5
Τοποθετούμε την πίτσα μέσα στο καυτό ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Αρωματικό κέικ μήλου

Αρωματικό κέικ Υλικά:1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Συνταγής: 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη500 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια με πιλάφι

Μύδια με πιλάφι Υλικά Συνταγής: 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών Υλικά (για 8-10 άτομα)100 γρ. βούτυρο• 8 φέτες