Στα 27 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα 26/7 ο ΕΟΔΥ. Από αυτά τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ υπήρξε ένας ακόμη θάνατος φτάνοντας συνολικά τους 202.

Σχετικά με την γεωγραφική κατανομή, πρώτη στον εντοπισμό νέων και μάλιστα σε καθημερινή βάση κρουσμάτων είναι η Αττική, ενώ ανέβηκε και περιοχή της Αχαϊας, με ένα μόλις κρούσμα να εντοπίζεται στην Θεσσαλονίκη.

Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων είναι ο εξής

– τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας,

ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ (Κυριακή 26/7)

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4193, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1174 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2101 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική έθεση.