Στο τραπέζι της κυβέρνησης η αύξηση του προστίμου για αναίτια μετακίνηση  με σκοπό να μπει φρένο στην θέλει «ανταρτών» για παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία το Πάσχα.

Τα παραπάνω άφησε να εννοηθεί με μια αποστροφή του περί αυστηρότερων ποινών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής τοποθέτησής του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας ανέφερε:

“Οι Έλληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών. Παρακαλώ λοιπόν, ακόμη και τους λίγους, όπως φάνηκε από χθεσινή δημοσκόπηση, οι οποίοι σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν. Πρώτον, γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των προσώπων που αγαπούν. Και, δεύτερον, γιατί αν το κάνουν θα παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα που ακολουθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες τους, οι 9 στους 10 Έλληνες. Και αυτό θα επισύρει φυσικά αυστηρές, ίσως και αυστηρότερες από τις μέχρι σήμερα κυρώσεις, αλλά κυρίως θα διαταράξει την ομοψυχία και την ενότητα που μας έχει οδηγήσει με επιτυχία μέχρι εδώ. Γιατί από τη συμμόρφωση όλων στα δύσκολα και πρωτόγνωρα αυτά μέτρα, θα εξαρτηθεί η αντίστροφη μέτρηση, για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα”.

Φαίνεται λοιπόν και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει αύξηση του προστίμου ενόψει Πάσχα για τις αναίτιες μετακινήσεις εντός ή εκτός πόλης.