Να σταματήσουν οι προκλήσεις από την Τουρκία, αλλιώς ολοταχώς για κυρώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία για την προοπτική της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπήρξε απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία.

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.
Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν με νόημα: «Κάντε λίγη υπομονή και θα ακούσετε περισσότερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», όπως έλεγαν.

Μακρόν: Το σχέδιο του Ερντογάν πλήττει τα γαλλικά συμφέροντα

Η τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικά αιχμηρή. Ο κ. Μακρόν μίλησε για απαράδεκτες ενέργειες της Άγκυρας αναφερόμενος ειδικά στην απαράδεκτη όπως την χαρακτήρισε συμφωνία με τη Λιβύη που αρνείται νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδος όπως είπε.