Η Τουρκία εξέδωσε, το μεσημέρι της Τρίτης, Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Συνεχίζονται οι εμπρηστικές δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Τουρκίας.  Τουρκικά πολεμικά πλοία κατέπλεσαν από το Ναύσταθμο του Ακσάζ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πάνω από 10. 

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε στεριά και θάλασσα – Απέπλευσαν 19 τουρκικά πολεμικά πλοία

Η Τουρκία προχωρά σε έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλεια.

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα, 21 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ1, με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

Όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ, στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις.

Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά μας

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αφότου, η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης, πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να τονίσει ότι : «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά μας».

«Για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός»

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε για αυτή την ενέργεια πώς: «εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».