email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων Πιερίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

διαφήμιση

Οργανώνουμε την απάντησή μας στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Παρά τη μαγική εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, εμείς οι εργαζόμενοι από όποιο πόστο και αν μοχθούμε, γνωρίζουμε, βιώνουμε τη σκληρή πραγματικότητα. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στην ενέργεια, το υψηλό κόστος των μεταφορών, της ενέργειας, τα για μια ακόμη φορά αυξημένα δημοτικά τέλη που θα κληθούμε να πληρώσουμε, κλπ, ροκανίζουν το εισόδημά μας μέχρι τα μισά του μήνα.

Εφοπλιστές και επιχειρήσεις τροφίμων, σούπερ μάρκετ και άλλες βιομηχανίες συγκαταλέγονται στις 500 επιχειρήσεις που είδαν εκτίναξη των κερδών τους ακόμα και πάνω από 100%, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση για εμάς το μόνο που έχει να δώσει είναι καλάθια “καπαμά”.

782 εργατικά ατυχήματα καταγράφηκαν για το 2020 μόνο στην Κ. Μακεδονία, ενώ ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 16% για το 2021, γεγονός που αποκαλύπτει την ελλιπή ή και μηδενική μέριμνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας. Σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κάθε τέσσερις εργάσιμες μέρες χάνει τη ζωή του ένας εργαζόμενος επειδή τα μέτρα προστασίας της ζωής είναι κόστος για τους εργοδότες.

Τα κέρδη τους vs Οι ζωές μας

Στον κλάδο των τροφίμων πραγματοποιούνται επενδύσεις που στηρίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης (δλδ δικά μας λεφτά), ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μονάδες παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας σε ορισμένες περιπτώσεις, δουλεύουν ανασφάλιστοι ή στην καλύτερη περίπτωση μισοασφαλισμένοι με οτι αυτό συνεπάγεται.

Στα ξενοδοχεία, που μετατρέπουν τον νομό μας σε ελκυστικό τουριστικό πόλο, που την περασμένη θερινή σεζόν οι ξενοδόχοι είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό, ατελείωτες ώρες, και το φθινόπωρο κυνηγάνε το ταμείο ανεργίας, αν και εφόσον έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε τα δεδουλευμένα τους,

Στον επισιτισμό οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, πολλές φορές χρησιμοποιώντας το δικό τους δίκυκλο, με μισά ένσημα, με προγράμματα του ΟΑΕΔ που τους έχουν απλήρωτους τους 2 πρώτους μήνες, με τα απλήρωτα 9ωρα και 10ωρα να γίνονται η κανονικότητα και με εξαναγκασμό επιστροφής δώρων και επιδομάτων. Επιπλέον με τον καινοτόμο όρο “συνεργάτης” για τους ντελιβεράδες, οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν λυμένα τα χέρια ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Τα μεγάλα σούπερ μάρκετ σημείωσαν για 6η συνεχόμενη χρονιά αύξηση πωλήσεων και κερδών, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν να δούνε αύξηση για πάνω από μια δεκαετία, δουλεύουν ως πολυεργαλεία σε όλα τα πόστα, χωρίς ΚΣΣΕ και για να δούνε ένα ψίχουλο παραπάνω στο μισθό τους αναγκάζονται να δουλεύουν και τις Κυριακές, στο όνομα φυσικά της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο.

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Η στάση αναμονής δίνει αέρα στα πανιά τους.

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας είναι μονόδρομος. Στο όνομα της “απελευθέρωσης”, της ανάπτυξης, της ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των ομίλων σε όλους τους κλάδους, εμείς μετράμε πόσα θα χάσουμε.

Ένα χρόνο πριν, δεσμευτήκαμε μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους οτι το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί. Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Για να μη ζήσουμε άλλα Τέμπη. Για να μην κάνουν μπίζνες πάνω στις ζωές μας μια χούφτα παράσιτα. Για να απεμπλακεί η χώρα μας από όλες τις δολοφονικές συμμαχίες που καθιστούς τους εργαζόμενους και το λαό σε στόχο αντιποίνων. Για να ανασάνουμε!

Ως εδώ! Τώρα να μετρήσουμε αντίστροφα με γνώμονα τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής. Τώρα να μετρήσουμε το μπόι μας, οργανωμένα, συλλογικά, μέσα από το Συνδικάτο μας! Να δώσουμε απάντηση στα κοράκια που κατασπαράζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Παλεύουμε αταλάντευτα για:

Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς
Κατάργηση ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
Σταθερή δουλειά, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες-από την πρώτη ώρα πληρωμή ως υπερωρία.
Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς
Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
Μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους
Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Απεμπλοκή της χώρας από τις δολοφονικές συμμαχίες. Να δοθούν λεφτά για στελέχωση των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, των σχολείων και όχι για την αγορά εξοπλισμών για να μακελεύονται οι λαοί.

Δίνουμε διέξοδο οργανώνοντας τη δική μας απάντηση, παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες, για το δικό μας συμφέρον, και όχι για αυτό των εργοδοτών.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συγκέντρωση 10:30 Πλατεία Ελευθερίας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα