Σχεδόν αδύνατον θεωρούν οι εκπαιδευτικοί να ανοίξουν όλες οι τάξεις των σχολείων. Εκφράζοντας την άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι τα τμήματα της Γ Λυκείου θα πρέπει να αραιώσουν σημαντικά με αποτέλεσμα να μην αρκούν οι τάξεις των σχολείων για την στέγαση τους

Για το πώς και αν θα ανοίξουν τα σχολεία με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο προέδρος της ΟΛΜΕ, Θεδώρος Τσούχλος.

«Κατ’ αρχήν πρέπει να ανοίξει αναγκαστικά η Γ’ Λυκείου γιατί το υπουργείο, όπως γνωρίζετε, έχει κάνει μία σημαντική περικοπή της ύλης, αλλά υπάρχουν σχολεία που βρίσκονται ακόμη και πίσω απ’ αυτή την ύλη», επισήμανε ο κ. Τσούχλος εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει με την ύλη και την αργοπορία του υπουργείου στο να πάνε οι αναπληρωτές καθηγητές στα σχολεία.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τον προβληματισμό της ΟΛΜΕ ότι το υπουργείο Παιδείας αν και αυτοί θα λειτουργήσουν τα σχολεία για την υγειονομική ασφάλεια που θα υπάρχει για μαθητές και καθηγητές με την επιστροφή στα σχολεία έπειτα από την πανδημία.

Καταλήγοντας, υποστήριξε πως δεν είναι εφικτό να ανοίξουν όλα τα σχολεία. «Είναι δύσκολο», επισήμανε και εξήγησε: «Σκεφτείτε ότι όταν σε ένα σχολείο με την αραίωση έχουμε τάξεις κατειλημμένες, αν το διαιρέσουμε αυτό δεν μπορεί να γίνει»