Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο  που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο  που ψήφισε  το 2018  βάζοντας περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση των σωματείων.

Τώρα η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα παραπέρα. Φέρνει για ψήφιση από στη βουλή έναν  νόμο χουντικής έμπνευσης που επιχειρεί να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις και ποινικοποιεί τους αγώνες προκαλώντας την αγανάκτηση του λαού.

Η  κυβέρνηση  και οι υποστηρικτές  της,  για να δικαιολογήσουν το   νόμο τερατούργημα,  μιλούν  για μειοψηφίες που βάζουν  εμπόδια στους πολλούς,για μειοψηφίες  που δημιουργούν προβλήματα στην αγορά, για μειοψηφίες που διώχνουν τις επιχειρήσεις κλπ.Επιχειρήματα κλισέ που τα λένε σκόπιμα  χρόνια τώρα. Πάει πολύ η  κυβέρνηση  της ΝΔ,(όπως και προηγούμενες), να μιλάει για δημοκρατία και να κουνάει  το δάχτυλο στο λαό,όντας μειοψηφία που κυβερνάει με καλπονοθευτικούς νόμους με το 36% .

Η κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ με τα κουτοπόνηρα επιχειρήματα τους ψάχνουν να  βρουν αφελείς για   να αποπροσανατολίσουν το λαό και να κρύψουν  την  πολιτική που γεννά τη φτώχεια,τον  υποσιτισμό,  τον εργασιακό μεσαίωνα , τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τη βαρβαρότητα. Θέλουν να κρύψουν την πολιτική  που δίνει   γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, τον ΣΕΒ την ΕΕ., το ΝΑΤΟ.

Η ζωή το επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά  ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές  συνοδεύονται με την ένταση του  αυταρχισμού και η  κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει  ότι με αυτό το τερατούργημα θα βάλει στο γύψο το  εργατικό  λαϊκό  κίνημα. Τους προειδοποιούμε, σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Οι  απεργίες, οι διαδηλώσεις, η σύγκρουση με αυτήν  την πολιτική, είναι  σύγκρουση ενάντια στην κοινωνία της φτώχειας  που οικοδομεί η κυβέρνηση  με τους με   τους  εκμεταλλευτές μας, τους επιχειρηματικούς  ομίλους . Είναι σύγκρουση  με την  πολιτική που φορτώνει την οικονομική κρίση του συστήματος στο λαό,  που μειώνει μισθούς και συντάξεις,που οικοδομεί τον εργασιακό μεσαίωνα, που μειώνει συνεχώς  τις κοινωνικές δαπάνες και  μετατρέπει τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, νερό,κατοικία, ενέργεια, φυσικό πλούτο, δρόμους, κ.α),  σε εμπόρευμα για να κάνουν μπίζνες οι καπιταλιστές, με αποτέλεσμα πλατιές  λαϊκές μάζες να  αδυνατούν  να τα απολαύσουν.Τα συνδικάτα, οι μαζικοί  φορείς  είναι οι μόνοι υπεύθυνοι  να αποφασίζουν αν  θα κάνουν συγκεντρώσεις, απεργίες,  και δε θα δώσει λογαριασμό στην εκάστοτε κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Το συνδικαλιστικό κίνημα ξέρει να περιφρουρεί  τις απεργίες  και τις  συγκεντρώσεις , και φυσικά δε θα τα διπλώσει, δε θα κάνει πίσω.

Οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλείας, όχι  όμως του αγώνα, θα σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, δίπλα στα εγγόνια μας.  Δε θα επιτρέψουμε να  αναβιώσει ξανά το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, το οποίο θα  καθορίζει  το αν  και που θα γίνει μια  διαδήλωση, καθώς επίσης και το περιεχόμενό της.

Καλούμε την κυβέρνηση να  αποσύρει τώρα το  χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο.

Όλοι την Πέμπτη στις 9/7/στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 8 μμ

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας