Στη μνήμη του Δάσκαλου Χρήστου Παπαδόπουλου, ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης δωρίσαμε στην Ε.Ο.Δ Νομού Πιερίας “Ο Τόπος μου“ 80 σετ θρανίων, 10 τρίπτυχων πινάκων και 2 Η/Υ, προκειμένου να διατεθούν στην κάλυψη αναγκών του σχολικού οργανισμού του νομού.

Με την ευχή, τούτη η ελάχιστή μας συμβολή να ενθαρρύνει επιπλέον και την προσπάθεια συγκρότησης αιθουσών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στις δομές του Ν. Πιερίας, δηλώνουμε περήφανοι συνεργάτες του “Τόπου μου“, ενός μοναδιαίου ταμιευτήρα εθελοντισμού και διαχείρισης κοινωνικού κεφαλαίου στην Ελλάδα.

Ο παραπάνω εξοπλισμός αποκτήθηκε από τον Σύλλογο μας, χάρη στην πρωτοβουλία, του εκ Κατερίνης μέλους μας, Τζουμέρκα Χαρίλαου, ενώ στη φροντίδα αποθήκευσής του μέχρι την αναχώρηση για στον Καπνικό Σταθμό, μας υποστήριξε αφιλοκερδώς η εταιρία φίλτρων νερού του Τζουμέρκα Αλέξανδρου.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, οφείλει να ευχαριστήσει επιπλέον, τις εταιρίες των Νίκου Καλαμάρα και Νίκου Λαγουδάκη στη Νυρεμβέργη, τους Ηλία Τσολακίδη, Τζουμέρκα Χαρίλαο και Κουτσιμάνη Νίκο για τις συνδρομές τους στο κόστος μεταφοράς του παραπάνω σχολικού υλικού από την Γερμανία στην Ελλάδα.Υ. Γ. Στη δική μας ανάγνωση του κόσμου, η δράση του “Τόπου μου“ με συνέπεια στον οραματισμό των εκατοντάδων συντελεστών του, προτρέπει στην πλέον υποδειγματική συμπεριφορά κοινωνισμού και αφοσίωσης στον ευπαθή συνάνθρωπο, ενώ στα καθ` ημάς, αποτελεί εκδοχή του θεσμού της Αργατείας, όπως αυτή προέκυπτε από τα υγιή ανακλαστικά αλληλεγγύης στο εθιμικό δίκαιο των Ελλήνων του Πόντου.

Στη δική μας ανάγνωση του κόσμου, ο Δάσκαλος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο γιός του μπαρμπά Μήτσου από τα σουμοχώρια της Τραπεζούντας, που του `μείνε απωθημένο να γίνει μέλος των Λαμπράκηδων, που `μαθε τα γράμματα στους μισούς Έλληνες της Νυρεμβέργης και ξεψύχησε Ομηρικά στην αγκαλιά των φίλων του, είναι εδώ και γουστάρει μαζί μας…