Τέλη κυκλοφορίας 2020

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα ραβασάκια με τα τέλη κυκλοφορίας. Τα ραβασάκια δεν θα έχουν μεταβολή σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αφού οι αλλαγές που σχεδιάζονται από το οικονομικό επιτελείο θα τεθούν σε ισχύ από το επόμενο έτος.

Για όσους θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω web banking, απαιτείται η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο, ενώ οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο, μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet (ή με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους) να εισέλθουν στο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση, η εκπρόθεση πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά τα πρόστιμα που καταβάλλονται:

– Ισόποσο των τελών: Εάν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

– Το ήμισυ των τελών: Εάν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ., φορτηγό ή λεωφορείο.

– 0 ευρώ: Εάν τα τέλη κυκλοφορίας από 30 ευρώ.