Δεκάδες λεωφορεία και εκατοντάδες επιβάτες μπλοκαρίστηκαν στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς απαγορεύετηκε η κυκλοφορία σε διάφορα τμήματα.

Μεγάλη ταλαιπωρία βίωσαν για περίπου τρεις ώρες οι επιβάτες και οι οδηγοί λεωφορείων καθώς εξαιτίας της «Ζηνοβίας» η Τροχαία αποφάσισε να απαγορευθεί σε τμήματα της οδού Αθήνων – Λαμίας η διέλευση λεωφορείων και φορτηγών ελέω του χιονιά. Σημειώνεται ότι τα ΙΧ αυτοκίνητα κυκλοφορούν κανονικά.

Αρχικά, στο 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας η αστυνομία ακινητοποίησε δεκάδες λεωφορεία μεταξύ των οποίων και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Τα λεωφορεία στάθμευσαν προσωρινά σε Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Σχηματάρι, ώστε να αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση. 

Πράγματι μετά από λίγη ώρα οι οδηγοί των λεωφορείων έλαβαν την άδεια να ξεκινήσουν. Ωστόσο, μετά από λίγα χιλιόμετρα στο ύψος των Θηβών τους απαγορεύτηκε και πάλι να συνεχίσουν την πορεία τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών στη Voria.gr, περίπου 60 λεωφορεία μπλοκαρίστηκαν στον δρόμο μεταξύ των οποίων έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επιτρέπουν στα λεωφορεία να περάσουν από τη στιγμή που επιτρέπεται η κυκλοφορία των ΙΧ. Συνήθως, σε παρόμοιες καιρικές συνθήκες απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία των φορτηγών», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Στέφανος Τσόλης.

Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία για τα λεωφορεία λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/megali-taleporia-gia-tous-epivates-leoforion-logo-zinovias-foto