Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Τατσίδου Γιαννούλα : 3 σταυρούς συν 1 σε δημοτικό επίπεδο…

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε κάποια πράγματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία μιας και έχουν προκαλέσει μια μικρή σύγχυση όσον αφορά την ψηφοφορία!
Πολύς κόσμος δυστυχώς δεν γνωρίζει και ρωταει συνεχώς δυο συγκεκριμένες ερωτήσεις τις οποίες δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κάποιοι επιδιώκουν την προσωρινή απόκρυψη της απάντησης τους! Το πρώτο ερώτημα που άκουσα παρά πολλές φορές και πραγματικά ούτε και εγώ γνώριζα, είναι ο αριθμός των υποψήφιων Δημοτικών σύμβουλων που έχει δικαίωμα ο κάθε Δημότης να ψηφίσει! Και το δεύτερο ερώτημα αφορά τους πρόεδρους των κατά τόπους τοπικών κοινοτήτων!
Ο κάθε Δημότης έχει δικαίωμα να ψηφίσει τέσσερις υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους από την παράταξη την όποια έχει επιλέξει. Οι τρεις υποψήφιοι θα πρέπει να είναι από την Δημοτική ενότητα στην όποια ανήκει (π.χ. Δημοτική ενότητα Πύδνας) και ο τέταρτος υποψήφιος από τις υπόλοιπες Δημοτικές ενότητες του Δήμου Πύδνας –Κολινδρού!
Όσον αφορά την εκλογή πρόεδρου της κάθε τοπικής κοινότητας, οι Δημότες έχουν δικαίωμα ανεξάρτητης επιλογής Πρόεδρου καθώς θα υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο! Θεωρητικά και πρακτικά, σημαίνει για όλους μας πως έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τον Πρόεδρο που θέλουμε χωρίς απαραίτητα να στηρίζετε από τον Δήμαρχο που έχουμε επιλέξει. Όπως λοιπόν λέει και ο κόσμος… «άλλου ο πρόεδρος και άλλου ο Δήμαρχος» Να τα λέμε και λίγο απλά! Καλο σας ξημέρωμα με υγεία!! 

Τατσιδου Γιαννουλα

Share this post