Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται και δεν δείχνουν να τελειώνουν σύντομα, μετά τις διεθνείς πιέσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται να τέσσεται υπέρ μιας πολιτικής λύσης με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο στη βάση του win-win.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη “Χουριέτ”, επιμένει ότι έχει 100% δίκιο σε όλα και αποκλείσει από το διάλογο την Κύπρο.

Πάντως οι δηλώσεις που του αποδίδει η εφημερίδα έρχονται μετά την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος κάλεσε “όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη, o Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, μιλώντας προς τα στελέχη του κόμματός του κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την περασμένη Τρίτη, είπε συγκεκριμένα ότι “στην ανατ. Μεσόγειο έχουμε 100% δίκιο και δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκησή του. Μπορούμε να καθίσουμε με όλους στο ίδιο τραπέζι, εκτός από τη “νότια Κύπρο” (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος). Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική win-win. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία”.