Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου είχε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα του τουρισμού. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ακυρώσεις συμβολαίων και το πρόβλημα που προέκυψε με τη μη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού στους Ευζώνους. Τέθηκε επίσης το ζήτημα του τεστ των 72 ωρών και, όπως αναφέρθηκε, οι τουρίστες δεν πρόκειται να υποβληθούν σε αυτή την ταλαιπωρία πληρώνοντας μάλιστα τόσα χρήματα, που κυμαίνονται από 50 έως 150 €/άτομο.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι η χρονιά έχει ήδη χαθεί ανεπιστρεπτί, διότι ήδη έχουν περάσει τρεις μήνες και ως τώρα η πληρότητα των καταλυμάτων ήταν από 0% έως 5%.

Για τους λόγους αυτούς τα μέλη του Δ.Σ. υπογράμμισαν ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις για την ζημία που έχουν υποστεί προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν όρθιες ώστε να λειτουργήσουν το 2021.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της συμμετοχής της Ομοσπονδίας μαζί με το Επιμελητήριο, την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Κατερίνης στη στοχευμένη καμπάνια για την προβολή του νομού μας και την προσέλκυση Ελλήνων τουριστών.