Σε μια επικοινωνιακή κίνηση πλήρους στήριξης της Ελλάδας σε ότι αφορά την φύλαξη των συνόρων, προέβη η ΕΕ ανεβάζοντας ένα εντυπωσιακό βίντεο στο twitter.

To μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει τα εξής:

“The situation at our border is not only Greece’s issue to manage. It is the responsibility of Europe as a whole. And we will manage it in an orderly way, with unity, solidarity and determination.”

Σε ελεύθερη μετάφραση:

“Η κατάσταση στα σύνορά μας και η διαχείριση της δεν είναι μόνο ζήτημα της Ελλάδας. Είναι ευθύνη της Ευρώπης στο σύνολό της.
Και θα το διαχειριστούμε με ομαλό τρόπο, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.”

Στο βίντεο που συνοδεύει το tweet, παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την σημερινή επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στον Έβρο, και τη συνάντησή τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η παρουσία μας σήμερα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον ελληνικό λαό, στους Ευρωπαίους πολίτες και τη διεθνή κοινότητα. Τα ελληνικά σύνορα είναι τα ευρωπαϊκά σύνορα. Στηρίζουμε πλήρως τις ελληνικές προσπάθειες και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να βοηθήσουμε. Η προστασία των συνόρων με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και αξιοπρέπεια είναι αναγκαία», τονίζεται στις λεζάντες του βίντεο.

European Commission @EU_Commission

The situation at our border is not only Greece’s issue to manage.
It is the responsibility of Europe as a whole.

And we will manage it in an orderly way, with unity, solidarity and εδώ το βίντεο πατήστε στο σύνδεσμο determination.2,1919:31 PM – Mar 3, 2020Twitter Ads info and privacy1,196 people are talking about this

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Ελλάδα εξασφαλίζει τώρα τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν προωθεί όσους καταφτάνουν όπως το 2015, σημειώνει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφερόμενο στην απόφαση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο άρθρο τίθεται το ερώτημα αν θα επαναληφθεί το προσφυγικό καλοκαίρι του 2015 και το Der Spiegel απαντά : Το σενάριο του 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί σε καμία περίπτωση.

«Το 2015 συνέρρεαν άνθρωποι από πολλές χώρες στην Τουρκία για να ταξιδέψουν από εκεί στην ΕΕ. – για παράδειγμα Σύριοι που ζούσαν μέχρι τότε στο Λίβανο και την Ιορδανία. Ωστόσο, η Τουρκία έκλεισε εν τω μεταξύ τα σύνορά της με τη Συρία. Στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρίσκονται σήμερα ιδίως εκείνοι που ζουν στην Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια» γράφει το Spiegel.

https://hellasjournal.com/