Καθαρίζουμε την παραλία Αλυκής Κίτρους

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου σας προσκαλούμε στην δεύτερη για φέτος εθελοντική δράση στην παραλία Αλυκής Κίτρους, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό της παραλίας αυτής, που -σύμφωνα με τα στοιχεία από την καταγραφή του προβλήματος- ήταν μέχρι πρόσφατα μία από τις πιο ρυπασμένες στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εθελοντικός καθαρισμός στο μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας που εκτείνεται από το θυρόφραγμα της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ως το Φάρο, με τον οποίο αλλάξαμε εντυπωσιακά την εικόνα της παραλίας. Συνολικά περισυλλέχθηκαν περί τους 13 τόνους σκουπιδιών! Η παραλία αποτελεί τμήμα της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 και περιλαμβάνει ευαίσθητα και πολύτιμα οικοσυστήματα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού επαναλαμβάνουν το κάλεσμα για συμμετοχή για την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι. Καλούνται σύλλογοι και φορείς να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 794811.

πηγη