email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Το αυριανό στοίχημα του ανοίγματος της εστίασης. Νέα γραμμή του Μαξίμου

διαφήμιση

Στην επόμενη ημέρα από την πανδημία και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στρέφει το βλέμμα η κυβέρνηση, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η υγειονομική κρίση έχει απέλθει.

Με το πρόγραμμα «Ελευθερία» αλλά και το συμπληρωματικό «εργαλείο» των self tests κατακτάται μια πιο ελεύθερη ζωή, ωστόσο τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους ευλαβικά για να μην υπάρχουν πισωγυρίσματα. «Το πρώτο τείχος ανοσίας είναι κοντά. Με τους νέους να μας δείχνουν το δρόμο της υπευθυνότητας. Είναι αλήθεια πως έχουμε ακόμα αρκετά κρούσματα και νοσηλείες. Ο κορονοϊός επιτίθεται, καθώς υποχωρεί. Αλλά σε εμάς ανήκει η τελευταία λέξη» επισήμανε στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η ώριμη συμπεριφορά μας θα μας δώσει το «διαβατήριο» για μία κανονική ζωή.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, οι οποίοι βάζουν τις τελευταίες πινελιές, προκειμένου να είναι αύριο Δευτέρα του Πάσχα έτοιμοι να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι όσοι θέλουν αύριο να πάνε σε εστιατόριο, καφέ ή μπαρ θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 και το αργότερο στις 23.00 θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, καθώς τότε ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων:

· Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

· Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.

· Μη αναπαραγωγή μουσικής.

Και με τους εξής υγειονομικούς όρους:

· Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

· Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

· Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

· Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής.

· Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

· Δυνατότητα λειτουργίας από τις 05:00 έως τις 22:45.

«Άνοιγμα» σε παραγωγικούς φορείς και νεολαία
Στους παραγωγικούς φορείς αναμένεται να εστιάσει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς κυβερνητικά στελέχη θα αρχίσουν να κάνουν εξορμήσεις στην περιφέρεια, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων με στόχο να συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, το Μαξίμου ετοιμάζει μια σειρά από στοχευμένες κινήσεις για να κερδίσει το δύσκολο στοίχημα της νεολαίας, με πρωτοβουλίες που θα έχουν ως κύριους άξονες τα εξής: εργασία, νέες τεχνολογίες, περιβάλλον, πολιτισμός – αθλητισμός και κοινωνία των πολιτών σε ό,τι αφορά τα ίσα δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι μεγάλο μέρος των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αναμένεται να στραφεί άμεσα στην κατάρτιση του εργατικού δυναμικού με έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες με γνώμονα τη νέα γενιά. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος στην ανάταξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και στην πράσινη ανάπτυξη, με το σκεπτικό ότι οι καινοτόμες επενδύσεις μπορούν να απορροφήσουν εξειδικευμένους επιστήμονες.

.newsbeast.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα