Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερινης «Ανακαλύπτει το αρχαίο Δίον»

Tο αρχαίο Δίον, επισκέφτηκε μία ομάδα μαθητών του Eνιαίου Eιδικού Eπαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος βιωματικής μουσειακής αγωγής, με θέμα: «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο Δίον». 

Στο αρχαιολογικό μουσείο του Δίου, αρχικά δόθηκαν στους μαθητές φύλλα εργασίας, ενώ αργότερα είδαν το “άγαλμα του Διόνυσου”, το “ψηφιδωτό του Διόνυσου” στην αρχαιοθήκη, το αρχαίο μουσικό όργανο που ονομάζεται “ύδραυλις”, καθώς και έναν “επιτύμβιο βωμό” στην αυλή του μουσείου. 

Στη συνέχεια ακολούθησε μία σύντομη ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου από τον αρχαιολόγο Τζιόλα Ιωάννη.  Στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον αρχαιολόγο Παπαγεωργίου Πάρι, τόσο στο ελληνικό όσο και στο ρωμαϊκό θέατρο, αναζητώντας βέβαια ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ των δύο θεάτρων. Το ελληνικό θέατρο είναι απόρροια της δημοκρατίας, την οποία και προάγει, γιατί καλλιεργεί τη συνείδηση του πολίτη. Ενώ αντίθετα το ρωμαϊκό θέατρο, είναι μεταμορφωμένο πια σε αρένα και προσφέρει μόνο . . . . “άρτον και θέαμα”. Τους μαθητές συνόδευαν η διευθύντρια του σχολείου, κυρία Σβέτλανα Ομπράντοβιτς και οι καθηγήτριες Βασιλού Σοφία και Μαυροβουνιώτη Χρύσα.

Share this post