ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΥΦΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ…

Παρουσίαση θέματος:Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός *

Κάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι καθώς και κάποιοι μπλόγκερς ασκούν κριτική στον Δ.Κατερίνης για προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε εκδήλωση η οποία ήταν αρμοδιότητα της …Αντιπεριφέρειας Πιερίας!

Πρόκειται για την εκδήλωση της 101ης επετείου τιμής και μνήμης από τη Γενοκτονία τού Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Γενοκτονίας.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ…

Εκεί, λοιπόν, στην εκδήλωση παρατηρήθηκαν προβλήματα, που αφορούν τη διοργανώτρια Αντιπεριφέρεια (και όχι τον Δ.Κατερίνης), όπως, ενδεικτικά:

* Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι χωρίς να υπάρχει στεφάνι για να καταθέσει…

* Υπήρξε πρόβλημα ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου, οπότε ο τελετάρχης τής Αντιπεριφέρειας (χωρίς να το σκεφθεί και πολύ) κήρυξε το πέρας τής εκδήλωσης…

Ευτυχώς όμως που διαμαρτυρήθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, καθώς και άλλοι επίσημοι και πολίτες, οπότε, επίσημοι και πολίτες, έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

* Δεν έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη φιλαρμονική τού Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, επειδή -όπως αναφέρει ο Δ.Κατερίνης σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο- δεν κατατέθηκε τέτοιο αίτημα από την Αντιπεριφέρεια.

Αλλά και τέτοιο αίτημα να είχε κατατεθεί, το Δημοτικό Ωδείο δεν θα μπορούσε να παραχωρήσει τη φιλαρμονική, επειδή κάτι τέτοιο απαγορεύει ο Τσιόδρας (δημοσιεύτηκε σε σχετικό δελτίο τύπου τού Δ.Κατερίνης για τα πνευστά όργανα που απαγορεύεται η χρήση τους, λόγω κορωνοϊού).

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ;

Αλλά, γιατί κάποιοι συνάδελφοι και κάποιοι μπλόγκερς επιτίθενται εναντίον τού Δήμου Κατερίνης και μάλιστα για ένα θέμα που δεν αφορά τον Δήμο Κατερίνης;

Δεν είδαν το σχετικό δελτίο τύπου – πρόσκληση που είχε στείλει η Αντιπεριφέρεια με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων;

Εκτιμώ ότι και το είδαν το δελτίο τύπου και το διάβασαν…

Αλλά, το πρόβλημα είναι άλλο: Το πρόβλημα κάποιων είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ! Και ψάχνουν να βρουν κάτι στραβό για να του ασκήσουν κριτική. Και όταν δεν βρίσκουν στραβά, προσπαθούν να ανακαλύψουν στραβά ή να του φορτώσουν λάθη και παραλείψεις άλλων φορέων…

Βεβαίως, κάποιοι απ’ αυτούς τους μπλόγκερς ακολουθούν την ίδια τακτική ρίχνοντας λάσπη και στη συνδιοίκηση του Δήμου, δηλαδή στον ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΝΤΑΜΗ.

Εκείνο όμως που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς τους μπλόγκερς, αρχικά, έγλειφαν τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ. Και σήμερα εκεί που γλείφουν, φτύνουν… Ακραίες καταστάσεις… Τα συμπεράσματα τα αφήνω για τις φίλες μου και τους φίλους μου.

Παρακάτω, παραθέτω και απόσπασμα απάντησης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου τού Δ.Κατερίνης.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ FB.

“Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να ενημερώσουμε πως για τις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην Κατερίνη, την ευθύνη διοργάνωσης είχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Ο Δήμος Κατερίνης όφειλε να διευθετήσει αποκλειστικά και μόνο τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου και όχι την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, ενώ δεν ζητήθηκε η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κατερίνης από τη διοργανώτρια αρχή”…