Με συμμετοχή πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το μεσημέρι συλλαλητήριο στο Μακρύγιαλο Πιερίας με στόχο να αποτραπεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενώνα που θα φιλοξενήσει μετανάστες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το κέντρο του χωριού και συγκεκριμένα στον Αη Γιάννη, δίπλα από το ομώνυμο εκκλησάκι της περιοχής.
Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, δικηγόρος Τάσος Γιακουμής, επισήμανε ότι γίνονται νομικές ενέργειες προκειμένου να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόθεση. Χαρακτήρισε ως απόλυτα υπεύθυνο για την κατάσταση τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αλλά και την Πολιτεία όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν ανέλαβε την παραμικρή δέσμευση για να ανακόψει όλες αυτές τις παράνομες κινήσεις και ενέργειες του λαθρο-εποικισμού της πατρίδας».Ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική χροιά στις αντιδράσεις επισημαίνοντας «είμαστε μόνο πατριώτες και βρισκόμαστε εδώ μόνο για την πατρίδα και την ελληνική σημαία».


Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο πατέρας Γεώργιος, εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου έκανε λόγο για μία ευρύτερη περιοχή που έχει βαθιά θρησκευτική ιστορία και προειδοποίησε πώς σε περίπτωση που υλοποιηθεί ο ξενώνας, το εκκλησάκι του Άη Γιάννη «θα είναι το πρώτο που θα καταστραφεί».

«Το θρησκευτικό μας συναίσθημα δεν πρέπει να εκλείψει γιατί αν καταστραφούν οι εκκλησίες μας, τα ιερά μας κειμήλια και τα μνημεία δεν θα έχουμε τίποτα και όταν αυτοί οι άνθρωποι κάνουν κακό σε δικά τους παιδάκια, τι θα κάνουν τα δικά μας τα παιδιά; Πρέπει πάση θυσία να το αποτρέψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση μίλησε η δημοσιογράφος Μαρία Νικολαΐδου με μεσολάβηση της οποίας, ένας κάτοικος Λέσβου με καταγωγή από πόλη της Μακεδονίας, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση, επισημαίνοντας τι γίνεται τα τελευταία χρόνια με το προσφυγικό, στο νησί που κατοικεί και προειδοποιώντας πως το ίδιο μπορεί να γίνει και στο Μακρύγιαλο.

Από την πλευρά του ο απόστρατος αξιωματικός Χαράλαμπος Παπουλίδης ο οποίος υπηρέτησε όπως είπε σε πολλές εμπόλεμες περιοχές και σε ισλαμικά κράτη έκανε λόγο για λαούς που έχουν πολύ μεγάλες πολιτισμικές διαφορές με τους Έλληνες και που δεν πρόκειται πότε να προσαρμοστούν στα δικά μας δεδομένα.«Δεν υπάρχει προσφυγικό. Εδώ μιλάμε για εποικισμό για αλλοίωση πληθυσμού. Να απελάσουμε τις ΜΚΟ.. αυτές είναι το πρόβλημα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.
Να σημειωθεί πώς για το συλλαλητήριο είχε απευθυνθεί κάλεσμα σε όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, ενώ το παρών έδωσε, χωρίς να πάρει το λόγο, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακρυγιάλου Πάρις Αναστασιάδης.