Τα… “εγκεφαλικά” απεφεύχθησαν! Σύμφωνα με πληροφορίες, “παγώνουν” οι αυξήσεις στις προμήθειες για συναλλαγές στις τράπεζες. Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες πριν μία εβδομάδα και ο σημερινός… χρησμός του Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι τράπεζες είχαν ανακοινώσει αυξήσεις στις προμήθειες μιας σειράς συναλλαγών, με τις αντιδράσεις να είναι σφοδρές, καθώς προμήθειες προβλέπονταν ακόμη… και για την αλλαγή PIN.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των τραπεζών σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως οι αυξήσεις οδεύουν προς… αναθεώρηση.

Τελικά, αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει “πάγος” στις αυξήσεις των προμηθειών.

Να σημειωθεί πως οι αυξήσεις επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή 01.11.2019.

Είχε… “προειδοποιήσει” και ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις αυξήσεις των προμηθειών στις τράπεζες

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν παράλογες, υπερβολικές χρεώσεις τραπεζών και εναρμονισμένες πρακτικές των συστημικών τραπεζών. Η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και είναι έτοιμη να επέμβει στο πλαίσιο του ελληνικού θεσμικού πλαισίου και της ευρωπαϊκής οδηγίας που υπάρχει», τόνιζε χαρακτηριστικά νωρίτερα από την Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.