Υλικά

1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1 μεγάλο αβγό χτυπημένο

1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κολοκύθι και το κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  2. Τοποθετήστε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ανάψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο.
  3. Βουτήξτε τις ροδέλες κολοκυθιού στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
  4. Τοποθετήστε στο τηγάνι και αφήστε τες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Βγάλτε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί, ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
  6. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και απολαύστε.
  7. Εάν δεν θέλετε να τα τηγανίσετε μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο, για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.