Τυροψούδες (για τους Θρακιώτες) ή Πισία (για τους Πόντιους)

Υλικά

  1. Για τη ζύμη:
  2. 800-900 gr αλεύρι
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 1/2-2 ποτήρια χλιαρό νερό
  5. 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  6. 1/4 κ.γλ. ζάχαρη (στη μύτη)
  7. 1/4 κ.γλ. αλάτι (στη μύτη)
  8. Για την γέμιση:
  9. Τυρί φέτα (κατά βούληση)
  10. Κασέρι (εάν θέλουμε)
  11. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό νερό με τη μαγιά, το λαδι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

Το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.

Περνούμε το ζυμάρι στα χερια μας, το πλάθουμε σε μικρά κυκλάκια, βάζουμε τη γέμιση (ανακατεύουμε τα τυριά) και τυλίγουμε σε πιτάκια,να καλυφθεί ολη η γέμιση.

Βάζουμε στο τηγανι ή στη φριτέζα λάδι και τα τηγανίζουμε.

Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

πηγή