Θέσπιση νέων μέτρων στη μάχη κατά του κορωνοϊού εξετάζει η Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το lockdown σε δήμο ή γειτονιά δεν είναι στα χέρια της Κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν νέα μέτρα που συζητά.

Συγκεκριμένα, όσο αυξάνονται τα κρούσματα, θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους και η τήρηση αποστάσεων. Αυτό αφορά και τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Στην Ξάνθη για παράδειγμα θα εφαρμοστεί και στα τζαμιά, όπου επίσης όλοι θα φορούν μάσκα.

Με λίγα παραπάνω κρούσματα η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική και στους ανοικτούς χώρους. Αν ένα νησί έχει έξαρση, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες πιθανότατα θα υποχρεωθούν να κυκλοφορούν με τη μάσκα τους.

Αν ξεφύγει η κατάσταση; Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Star, μπορεί να υπάρξει “καραντίνα” σε συγκεκριμένο σημείο, για παράδειγμα σε ένα ξενοδοχείο, στην περίπτωση που μολυνθεί το 50% των ενοίκων του. Ταυτόχρονα θα γίνει σύσταση για περιορισμό της κυκλοφορίας ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων.

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και θα τους αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. και η δημοτική αστυνομία. Ακόμη πάντως η κατάσταση θεωρείται απολύτως ελεγχόμενη, καθώς ο δείκτης μετάδοσης είναι 0,21, οπότε θεωρείται πολύ χαμηλός.

πηγη