Φορολογική δήλωση 2020: Πλέον μπορείτε να βγάλετε κλειδάριθμο από την άνεση του σπιτιού σας ή του γραφείου σας. Κάνοντας βιντεοκλήση μέσω της νέας εφαρμογής του ΑΑΔΕ όλα γίνονται πιο εύκολα. Ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε το εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου, οι νέοι που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, θα πρέπει άμεσα να λάβουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Με τους κωδικούς που θα πάρουν με e-mail ή με SMS ή από την εφορία τους θα αποκτήσουν λογαριασμό στο Taxisnet και έτσι θα μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του 2020.

Φορολογική δήλωση: Πώς θα κάνετε την αίτηση σωστά

Με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2020 να τρέχει και να εκπνέει στις 29 Ιουλίου όσοι δεν διαθέτουν μέχρι στιγμής κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet μπορούν να επιλέξουν έναν από τους τρεις τρόπους για να τους αποκτήσουν:

Άμεσα με την υποβολή της αίτησης στο Taxisnet. Ο κλειδάριθμος χορηγείται αμέσως μέσω e-mail και sms

Με ραντεβού για βιντεοκλήση, μέσω της υπηρεσίας myAADElive, με υπάλληλο της Α.Α.Δ.Ε. Ο κλειδάριθμος δίνεται μέσω e-mail

Με την παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ.

Φορολογική δήλωσηL: Κλειδάριθμος με βιντεοκλήση

H υπηρεσία myAADElive για απόκτηση κλειδαρίθμου μέσω βιντεοκλήσης, απευθύνεται σε όσους δεν πιστοποιήθηκαν στο ΤΑΧΙSnet με τη διαδικασία αποστολής κλειδαρίθμου μέσω SMS και e-mail.

Τα βήματα

Μετά από αίτηση εγγραφής σας στο TAXISnet, λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει στην Πύλη Εισόδου και Επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.

Στη συνέχεια, εισάγετε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα σας αποσταλεί σύνδεσμος για να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία myAADElive.

Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του αλφαριθμητικού της εικόνας. Κατόπιν, επιλέγοντας υποβολή, σας αποστέλουν έγινε η ενεργοποίηση συνδέσμου πρόσβασης στο myAADElive, στο e- mail σας.

Αφού διαβάσετε το περιεχόμενο του ανωτέρω μηνύματος, χρησιμοποιείστε τον σύνδεσμο (link) που σας έχει αποσταλεί για πρόσβαση στο myAADElive.

Με τη χρήση του συνδέσμου μεταφέρεστε άμεσα σε νέα καρτέλα, όπου πρέπει να επλέξετε «Απόδοση Κλειδαρίθμου».

Δυνατότητα προγραμματισμού βιντεοκλήσης με εκπρόσωπο

Αμέσως μετά έχετε τη δυνατότητα να κλείσετε προγραμματίσετε βιντεο-κλήση με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε. Για να γίνει η κράτηση του ραντεβού, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση μερικών βασικών στοιχείων σας όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, ο ΑΦΜ καθώς και ο κωδικός επιβεβαίωσής σας που λάβατε με την αίτηση εγγραφής του στο TAXISnet.

Αυτόματα, η επιβεβαίωση της κράτησης αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, όπου μπορεί να ελέγξετε την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού σας καθώς και να διαχειριστείτε την κράτησή σας σε περίπτωση κάποιας αλλαγής.

Την ημέρα και ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού θα επιλέξετε: «Συμμετοχή σε σύσκεψη Teams» που εμφανίζεται στο μήνυμα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου το οποίο επιβεβαιώνει την κράτησή σας.

Άμεσα μεταφέρεστε στο περιβάλλον της σύσκεψης με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. Πριν επιλέξετε «Συμμετοχή τώρα» ελέγξτε την κάμερα και το μικρόφωνό σας ώστε να είναι ενεργοποιημένα.

Δείτε ΕΔΩ το εγχειρίδιο της ΑΑΔΕ για την βιντεοκλήση αναλυτικά