Νέες αποκαλύψεις από την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Νέες αποκαλύψεις από την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, έδωσε διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη, σε συνέχεια της κατάθεσής του την Τρίτη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας του ζήτησε να πει όσα ήθελε η ίδια, όπως φέρεται να είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπή.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα γιατί δεν κατήγγειλε τη συνάντηση, απάντησε ότι δεν είχε σκοπό να αντιπαρατεθεί με το κράτος και ότι αυτό που επεδίωκε με τους δικηγόρους του ήταν να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του επίσης στο ερώτημα αν του ζητήθηκαν έγγραφο από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, επενέλαβε ότι κανείς ποτέ δεν τον κάλεσε για εξηγήσεις.

Επίσης ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά).

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι’ αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα».

Όπως είπε τον πρώην πρωθυπουργό τον συνάντησε δύο φορές, μία φορά παρουσία της κ. Μέρκελ και γερμανικών εταιρειών και άλλη μια φορά στο Μαξίμου σε συνάντηση με φαρμακοβιομηχανίες. Στη συγκεκριμένη συνάντηση όπως είπε, την Novartis εκπροσωπούσε ο αλλοδαπός πρόεδρος και ο ίδιος απλά τον συνόδευσε ως τον προθάλαμο, χαιρέτησε τον κ. Σαμαρά και δεν παρέμεινε στην κλειστή σύσκεψη. Όπως υποστήριξε σε αυτές τις δυο σύντομες επαφές, διαμαρτυρήθηκε για τις καθυστερήσεις πληρωμών που υπήρχαν από την πολιτεία προς τις εταιρείες.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενος μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις».

Στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη «πείτε μου, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον είχατε συναντήσει;», Ο Κωνσταντίνος Φρουζής απάντησε «ποτέ».

Το ίδιο απάντησε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δηλαδή δεν τον είχε συναντήσει ποτέ.

Για τον Γιώργο Κουτρουμάνη είπε πως τον είχε συναντήσει ως μέλος ΣΦΕΕ και τον Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ανέφερε ότι τον είχε δει μία φορά σε μία αίθουσα με 20 άτομα, ενώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο μια, ίσως δυο φορές. Τον Μάριο Σαλμά 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και τον Άδωνι Γεωργιάδη 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ.

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Πικραμένο είπε ότι τον είδε μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Επίσης είπε ότι με τον Νίκο Μανιαδάκη δεν είχε ποτέ συνεργασία ενώ  φέρεται να δήλωσε ότι δεν έδωσε ποτέ χρήματα στον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πρώην γραμματέα του, Μαρία Μαραγκέλη είπε «επί τρία χρόνια με έκλεβε ενώ επιβεβαίωσε πως γνώριζε τον Νίκο Μανιαδάκη, «ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με δελτία τιμών κι ένα δικό του λογισμικό».

Πηγή: ΣΚΑΪ