Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μαζί μπορούμε …

Φτερούγες κοτόπουλου Μπάφαλο.

Συστατικά

1 ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου,

Λίγο λάδι,

2/3 φλ. όχι πολύ καυτερή σος τσίλι (Mild Chilli Sauce),

½ φλ. λιωμένο βούτυρο,

2 κουταλιές άσπρο ξίδι,

1 κουταλάκι τριμμένο, ή πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο,

Αλάτι, πιπέρι.

Βήμα 1Κόβετε και πετάτε τις μυτερές άκρες των φτερούγων (ή τις κρατάτε για ζωμό) και ύστερα τις κόβετε στα δυο από την κλείδωση. Τις αλείφετε με λίγο λάδι για να μην κολλούν στην σχάρα. Ανάβετε τα κάρβουνα ή προθερμαίνετε τη ψησταριά με γκάζι. Η θερμότητα πρέπει να είναι μέτρια και η σχάρα να είναι σε απόσταση από την εστία 10-15 εκ. περίπου (τραβάτε στην άκρη λίγα από τα κάρβουνα αν είναι πολύ δυνατή).
Βάζετε τις φτερούγες πάνω στη σχάρα (ή σε διπλή σχάρα για να τις γυρίζετε πιο εύκολα), κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο, αλλά χωρίς να «κολλούν» μεταξύ τους.

 Βήμα 2Τις ψήνετε για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τις κάθε τόσο (μπορείτε να τις ψήσετε και κάτω από το γκριλ του φούρνου, γυρίζοντάς τις στη μέση του ψησίματος).

 Βήμα 3Στο μεταξύ, αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ την σος τσίλι με το λιωμένο βούτυρο, το ξίδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε μέσα τις φτερούγες και τις ανακατεύετε να πιάσουν μίγμα παντού. Ύστερα, τις επιστρέφετε στη σχάρα και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τις 1-2 φορές (ή κάνετε το ίδιο στο γκριλ του φούρνου).

Share this post