Σκηνές τρόμου και πανικού το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace στη Συγγρού. Ξέσπασε φωτιά στον 1ο όροφο και ο καπνός έφτασε έως τον 7ο! 20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν. Τρεις άνθρωποι με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Πως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τις στιγμές τρόμου.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από την φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace επί της λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, από την φωτιά που ξέσπασε στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου και γρήγορα οι καπνοί έπνιξαν τον 6ο και 70 όροφο υπάρχουν τρεις τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο.

Πιο σοβαρά είναι μια 24χρονη η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη με αναπνευστικά εγκαύματα. Επίσης αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε μια 32χρονη και ένας 25χρονος με κατάγματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Νικόλαο Σπαή, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο και τους κοντινούς ορόφους. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρα κι άλλοι από τις σκάλες. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 20 άνθρωποι. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται δωμάτια και η κουζίνα, όπου βρέθηκαν τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες, όπως είπε, δεν κινδυνεύει σοβαρά.

NEWSIT NEWSROOM