Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στην Αστική Σχολή Κατερίνης , τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιωάννη Α. Παπαδόπουλου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και φιλότεχνοι μεταξύ των οποίων η Αναπληρώτρια Δντρια Α/θμιας Εκπ/σης  Πιερίας κ. Παπαθανασίου Μαριάνθη, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης κ. Τσιαμπέρας Νικόλαος, η Υπέυθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Αμανατίδου Μαργαρίτα και η Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ.Μυράντα Παππά. 

Η έκθεση περιλαμβάνει 84 δημιουργίες  με διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Όλα τα έργα αποτελούν αντικείμενα (ξύλα, πέτρες, κοχύλια) που ξέβρασε η θάλασσα και περισυνέλεξε ο καλλιτέχνης. Αφού τα συντήρησε με ήπιο τρόπο και χωρίς να τα αλλοιώσει σχηματικά και χρωματικά, τα παρουσιάζει αυτούσια, με ένα ιδιαίτερο και ζεστό τρόπο.

Όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, είχαν την ευκαιρία παράλληλα με την περιήγηση τους στο χώρο της έκθεσης να ακούσουν έντεχνα τραγούδια που απέδιδαν, χωρίς μικρόφωνα, δύο νεαρές καλλιτέχνιδες με τη συνοδεία κιθάρας. 

Η έκθεση «Θαλάσσης Θέματα» θα συνεχίσει να φιλοξενείται στην Αστική Σχολή Κατερίνης έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.Όποιος θέλει μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 18:00 – 21:00 ενώ το Σάββατο και την Κυριακή και το πρωί από τις 11:00 έως 13:00.