Συνάντηση εργασίας προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους φορείς του νομού στην ευρεία σύσκεψη του Ιανουαρίου, για την αναπτυξιακή στρατηγική της Πιερίας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, το δήμο Κατερινής εκπροσώπησε ο κ Τσιαλός.

Έλαμψε δια της απουσίας του O Δήμος Δίου – Ολύμπου.

Στο τέλος της συνάντησης, έφτασε η βουλευτής Άννα Μάνη Παπαδημητρίου.

Βέβαια η συζήτηση ήταν λίγο μονόλογος κατά την άποψη μας ….

Δείτε το Βίντεο ….

Τα θέματα συζητήσεις:

Καθαρισμός θάλασσας και ακτών

Έλεγχος των υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που ρίχνουν λύματα σε ρέματα και ποτάμια & καλή λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών.

Τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ)

Αναβάθμιση των λιμανιών

Οδική παραλιακή σύνδεση Ολυμπιακής Ακτής με το Βαρικό Λιτοχώρου και ανακατασκευή τμημάτων του παραλιακού δρόμου που ενώνει την Αγαθούπολη με τους Πόρους.

Διάβρωση των ακτών της Παραλίας.

Μη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις τουριστικές περιοχές του νομού.

Καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Πιερία.

Βιομηχανικές και αστικές συνδέσεις με το φυσικό αέριο.

Δημιουργία ενός φορέα, με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών, τουριστικών συλλόγων για την προώθηση και προβολή της Πιερίας-Ιδιαίτερη έμφαση στα ψηφιακά μέσα προώθησης. 

Η χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια, τους Δήμους και το Επιμελητήριο ενός τουριστικού εντύπου που θα αναδεικνύει την Πιερία συνολικά και ενός εντύπου θρησκευτικού τουρισμού.  

Έλεγχος του παρεμπορίου και των παράνομων καταλυμάτων. -ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ των καταστημάτων εστίασης και των ταξί.

Αξιοποίηση του Ολύμπου, αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Το Επιμελητήριο Πιερίας αναλαμβάνει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Ολοκλήρωση επενδύσεων σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Δημιουργία Εμπορευματικού Σταθμού στον Μακρύγιαλο.