Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

( Φώτο και Βίντεο ) Τσουκάνια και τόνωση της τοπικής αγοράς !!!

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κολινδρού αναβίωσε το έθιμο ” ΤΑ ΤΣΟΥΚΑΝΙΑ ” ή ” ΤΣΑΓΚΑΡΟΤΡΙΤΗ ” και είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά αυτήν την μοναδική εμπειρία. Ραντεβού είχαμε στην πάνω πλατεία όπου μας περίμεναν τα Τσουκάνια ( μεγάλες κουδούνες ) .. Όσοι ήθελαν τα περνούσαν στο λαιμό τους ή τα κρατούσαν με σκοπό να κάνουν όσο πιο πολύ θόρυβο γινόταν ώστε έτσι να προειδοποιήθουν οι επαγγελματίες του τόπου ότι έρχονται συνάδελφοι για να τους τραβήξουν έξω, να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να πάνε να γλεντήσουν όλοι μαζί… Μπαίναμε, λοιπόν, σε καταστήματα, τραγουδούσαμε παραδοσιακά τολμηρά τραγούδια, περνούσαμε τις τεράστιες κουδούνες στο λαιμό του καταστηματάρχη και φεύγαμε μόνο αφού μας είχαν κεράσει ποτό, γλυκό… Περάσαμε από όλα τα ανοιχτά καταστήματά… Κάποια στιγμή εντοπίσαμε τον Ευάγγελο Λαγδάρη, Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού, και του περάσαμε κουδούνα στο λαιμό όπως και έγινε όταν βρήκαμε τον Χρ. Κομπατστίαρη, τον Π. Καζά, Υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, τον Γ. Καλύβα, Δημοτικός Σύμβουλος, τον Μπιζάκη, Δημοτικός Σύμβουλος και τον Δ. Μπεης, Πολιτευτής ΝΔ…. Δεν μας γλίτωσε κανείς !!! Εισβάλαμε επίσης στο Κέντρο Διασκέδασης ” ΤΑ ΠΕΥΚΑ ” όπου ο Σύλλογος των Κολινδρινών Κατερίνης είχε προγραμματίσει χορό και αντάμωμα των συμπατριωτών τους, καταλάβαμε την πίστα με χορό και σκωπτικά τραγούδια… Ήταν μια έκπληξη και όλοι το χάρηκαν πολύ !!

Κατά την διάρκεια της περιπλάνησης μας δώσαμε ραντεβού στους πάντες στην Ταβέρνα ” ΣΤΑΒΑΡΑ ” όπου καταλήξαμε για φαγητό και χορό …

Όντως πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα…. Όπως ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αντώνη Κίρκο για την τέλεια συνεργασία που είχε με το Επιμελητήριο τα περασμένα χρόνια. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να συνεχιστεί η συνεργασία αυτήν με τον καινούριο Πρόεδρο του Συλλόγου, τον Βαγγέλη Τσανακούδα.. Συνέχισε την ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακινώντας ότι ο Σύλλογος θα παραλάβει κάποια δώρα τον Απρίλιο για να τα δώσουν σε καταναλωτές οι οποίοι θα αποδείξουν πως έκαναν αγορές πάνω από 20 ευρώ σε τοπικά καταστήματα !! Το ίδιο θα γίνει και στο Αιγίνιο, στην Κατερίνη, στο Λιτόχωρο και στο Πλαταμώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδειξε τον δρόμο για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα τοπικά μαγαζιά επιβραβεύοντας τους καταναλωτές… Θα περιμένουμε, λοιπόν, τον Απρίλιο για να δούμε πόσο αποτελεσματικά θα λειτουργήσει αυτό …

Η εκδήλωση συνέχισε με τα Τσουκάνια, τα τολμηρά τραγούδια και έπειτα με πολύ χορό χάρη στην πολύ καλή ορχήστρα.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο για την τέλεια διοργάνωση.

Τίμησαν επίσης το χορό με την παρουσία τους Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υποψήφιοι Σύμβουλοι και η ομάδα επιστήμων Κολινδρού με τον υπεύθυνο της, τον Βασίλη Τραούδα.

Ιζαμπέλ Δέδε

Τραγούδια και κέρασμα
Τραγουδάμε στο δρόμο ξεσηκώνουμε τον κόσμο
κέρασμα και από την γειτονιά
Κυρια μου … βαλε την κουδουνα ..
Κατεβαινουμε προς την κεντρική Πλατεία
Κερασμα !!

Δήμαρχε !! Την κουδούνα παρακαλώ !!
Κύριε Καζά !! Κουδούνα στο λαιμό !!
Και εσυ Χρίστο !!
Κύριε Μπεης … Φορέστε την κουδούνα .. !!
Κυριε Μπιζακη … και εσεις το ιδιο !!
Κέρασμα !!!
Κυριε Καλυβα … Νομίζατε ότι θα μας γλυτώσατε ??
Μπήκαμε σε άλλο χορό, σε άλλη εκδήλωση … τους κάναμε έκπληξη !!
Ραντεβού είχαμε μετά στο Σταβάρα !!
Να και οι υποψήφιοι !!
..
Εχουμε ενα σχεδιο για τονωση της τοπικης αγορας ..
δεν γευγουμε χωρις κερασμα
Και εσεις χορο εχετε .. αλλά εμεις τσουκάνια έχουμε !!
Εχουμε σχεδιο ….
Αυτός είναι ο χορός μας … Να μην ακούσουν τα μικρα παιδιά !!

Share this post