Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Πράγματι χαίρομαι, διότι έτσι τουλάχιστον κάποιοι δημότες χάρηκαν την παραλία τους και χειροκρότησαν τις πράξεις του Δήμου !

Η Μεθώνη ήταν το επιλεγμένο, προνομιούχο χωριό του φετινού καλοκαίρι. Καθαρισμό αμμουδιάς, ανάπλαση παραλίας, αναβάθμιση αποδυτηρίων και τοποθέτηση ομπρελών άλλαξαν την όψη της παραλιακής ζώνης της Δ. Ε. Μεθώνης.

Αντιθέτως η παραλία του Μακρυγιάλου αφέθηκε στο έλεος του Θεού !

Κολόνες φωτισμού σε γενική άθλια κατάσταση με χαλασμένους λαμπτήρες ή χωρίς λαμπτήρες καθόλου…

Παγκάκια για κλάματα..

Πεζοδρόμιο με παγίδες …

Καθαρισμός της αμμουδιάς από την μέση της παραλίας και κάτω…

Και αποδυτήρια της συμφοράς σκουριασμένα με πόρτα ή … χωρίς πόρτα ( για όσους θέλουν να κάνουν στριπτίζ ) τοποθετημένα από την μέση της παραλίας ( πάλι ) και κάτω … ( Ευτυχώς ! Έτσι γλίτωσαν από το ρεζιλίκι τα πρώτα μαγαζιά της παραλίας ! )

Ένα καλοκαίρι ολόκληρο πέρασε και κανείς δεν έδωσε σημασία ! Κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να σουλουπώσει λίγο την μοναδική παραλία της Βόρειας Πιερίας όπου λειτουργούν τα πιο πολλά μαγαζιά ! Καφετέριες, ταβέρνες, μπαράκια και μίνι μάρκετ έβλεπαν τις μέρες να κυλούν και η ανησυχία τους όσον αφορά την αδιαφορία του Δήμου όλο και μεγάλωνε.

Η μόνιμη απάντηση στις διαμαρτυρίες : ” Λεφτά δεν έχουμε ! Αλλά μην ανησυχείτε του χρόνου θα αλλαχτούν οι κολόνες, θα γίνει ανάπλαση, πεζοδρόμηση και μονοδρόμηση ”

Και οι καταστηματάρχες να απαντάνε απελπισμένα : ” Μέχρι του χρόνου ποιος ζει και ποιος πεθαίνει ! Φέτος που είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση με τους περιορισμούς τι θα κάνουμε για να δουλέψουμε και να ανταποκριθούμε σε όλες τις υποχρεώσεις μας όταν βλέπουμε τους επισκέπτες να βγουν από το αμάξι τους, να κοιτούν γύρω τους την κατάσταση της όλης παραλίας και να φεύγουν εσπευσμένα και αυτοί για άλλη παραλία !! ; ”

Φέτος όλα τα κονδύλια πήγαν σε άλλες παραλίες …

Να δούμε του χρόνου που θα πάνε τελικά αυτά τα κονδύλια !

Αλλά να μη χαίρονται και πολύ όλοι διότι αν όντως αληθεύει αυτό ποιος ξέρει πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αλλά προπαντός κανείς δεν θα ξέρει πότε θα τελειώσουν και αν φτάσει το καλοκαίρι ….. θα τους κλαίνε οι ρέγγες !!