email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Χιονίδης: Συμμετείχε σε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον Τάκη Θεοδωρικάκο στο νομό Κοζάνης

διαφήμιση

Χιονίδης

Σε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο συμμετείχε ο βουλευτής Πιερίας κ. Σάββας Χιονίδης σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στο νομό Κοζάνης.

Βασικός στόχος των επισκέψεων είναι η προβολή του κυβερνητικού έργου και η επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Στο κλιμάκιο πέρα των κ.κ. Θεοδωρικάκου και Χιονίδη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Κοζάνης Σ. Κωνσταντινίδης, Π. Βρυζίδου, Μ. Παπαδόπουλος και Γ. Αμανατίδης καθώς και η βουλευτής Λαρίσης Στέλλα Μπίζιου.

Ο Υπουργός και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, ξεναγήθηκαν στην καινούργια Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του αστυνομικού τμήματος Βελβεντού και έκαναν βόλτα συνομιλώντας με επαγγελματίες στην πλατεία της περιοχής.

284525880 435983898353729 7307537928526159947 N
Χιονίδης: Συμμετείχε Σε Κλιμάκιο Της Νδ Με Επικεφαλής Τον Τάκη Θεοδωρικάκο Στο Νομό Κοζάνης 2

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρατηρητηρίου Απολιγνιτοποίησης ενώ αμέσως μετά τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν το φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Λιβερά. Λίγο αργότερα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τα εκθέματα Ηλεκτροκίνησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που φιλοξενούνται στην Κοζάνη.

Ακόμα τα στελέχη τόσο της Κυβέρνησης όσο και της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχαν σε μια ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της Λύσσανδρου Μεταξά και με την παρουσία και στελεχών από όλο τον νομό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής του κλιμακίου, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε σε δηλώσεις του: « Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη πάντα δίπλα στους πολιτες και στην κοινωνία. Αντιμετωπίζουμε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα αλλεπάλληλες κρίσεις οι οποιες προέρχονται από το εξωτερικό. Πανδημία ,ενέργειακη κρίση ασύμμετρη απειλή στα σύνορα μας πόλεμος στην Ουκρανία με βαριές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα για όλη την ανθρωπότητα την Ευρώπη και ασφαλώς την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίζουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές και της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας και της περιοχής της Κοζάνης. Ασφαλώς πρώτη προτεραιότητα και εδώ είναι η ασφάλεια και η συμβολή της ελληνικής αστυνομίας σε αυτό τον τομέα είναι καθοριστική
Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την αποτελεσματική δράση της αστυνομίας στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας η οποία χαρακτηρίζεται από τα χαμηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας στην χώραΕδώ υλοποιείται ένα σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης με την σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την προσέλκυση νέων επενδύσεων· ήδη δρομολογούνται 16 εμβληματικές επενδύσεις ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων σημαντικά έργα οδικών υποδομών που ενισχύουν την περιοχή ως τουριστικό προορισμό Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι μελέτες της Δ.Ε.Η. για την αποκατάσταση των εδαφών , ώστε να διοχετευτούν εκεί τα έργα οι δράσεις και η απασχόληση σημαντικού αριθμού εταιρειών κι εργαζομενων που εργάζονταν ως τώρα γύρω από την αξιοποίηση του λιγνίτη.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη στην Ευρώπη να διατηρηθούν τρεις λιγνιτικού σταθμοί σε ψυχρή εφεδρεία ώστε όταν χρειάζεται να λειτουργούν να μην επιβαρυνόμαστε με πρόστιμα και όταν δεν λειτουργούν να διασφαλίζεται η αμοιβή των εργαζομένων.
Υπογραμμίζω επίσης τον αναβαθμισμένο ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που έχει ρόλο συμβούλου στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και το εντυπωσιακό πρότυπο campus που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και ανοίγει νέες προοπτικές για τους φοιτητές τους καθηγητές και την ανώτατη παιδεία συνολικά στη χώραΣυνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με την περιφέρεια με την τοπική αυτοδιοίκηση με τους πολίτες με στόχο να γίνει πράξη ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή με ασφάλεια για όλους και προοπτικές για τις νεότερες γενιές ».

Ειδήσεις σε ετικέτες

Η ειδική συνεδρίαση Δ.Κατερίνης μετατράπηκε σε απολογία Κουκοδήμου

Σχετικά άρθρα