email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

διαφήμιση

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκαλα

1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλ. τσαγιού μέλι

1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)

2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)

Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Καρυκεύστε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου λίγο πριν το ψήσιμο.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 3

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, ξύνοντας τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 30 δευτερόλεπτα) και προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.

Βήμα 4

Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς (περίπου 3- 4 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 5

Προσθέστε τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε στο γκριλ για 1- 2 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να είναι ελαφρώς απανθρακωμένες.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Αρωματικό κέικ μήλου

Αρωματικό κέικ Υλικά:1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και

Συνταγές - Γλυκά
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι Υλικά Συνταγής: 700 γραμ. σουπιά καθαρισμένη500 γραμ.

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια με πιλάφι

Μύδια με πιλάφι Υλικά Συνταγής: 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο

Συνταγές - Γλυκά
Σουφλέ λαχανικών

Σουφλέ λαχανικών Υλικά (για 8-10 άτομα)100 γρ. βούτυρο• 8 φέτες