email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

διαφήμιση

Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Κατόπιν, προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.
Σερβίρετε προαιρετικά την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα

Τυρόπιτα σουφλέ
Συνταγές - Γλυκά
Τυρόπιτα σουφλέ

Τυρόπιτα Υλικά:500 γρ. φύλλο κρούστας500 γρ. φέτα300 γρ γραβιέρα3 αβγά250

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια σαγανάκι

Μύδια Υλικά: 15-20 μύδια 1/3 φλυτζάνι λάδι 1 μικρό κρεμμύδι

Συνταγές - Γλυκά
Σαλιγκάρια στιφάδο

Σαλιγκάρια Υλικά Συνταγής: 1 κιλό σαλιγκάρια καθαρισμένα (σύμφωνα με τις

Συνταγές - Γλυκά
Μύδια με πιλάφι

Μύδια με πιλάφι Υλικά Συνταγής: 4-5 κ.σ ελαιόλαδο 1 μεγάλο