Η  Δημοτική  Χορωδία Λιτοχώρου  «Ιωάννης  Σακελλαρίδης» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία “Χριστός Γεννάται” την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. 

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων ή χρηματικού ποσού υπέρ του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου  “Η Αγία Μαρίνα” ,η οποία με τη δράση της ενσαρκώνει τα λόγια του Νικηφόρου Βρεττάκου ότι: “Ο πλησιέστερος δρόμος προς τον Θεό περνάει μέσα από τον άλλο άνθρωπο”.

Συμμετείχε το Τετράφωνο και Παιδικό Τμήμα της  Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης  Σακελλαρίδης»  και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

 Την διεύθυνση του Τετράφωνου Τμήματος είχε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Πιάνο   Γιάννης Βαρδακώστας

Κιθάρα  Αλέξανδρος Σαλαβέρης 

Σόλο  Κοσμάς Τσομπανόπουλος

        Δημήτριος Χωνός

Ο βαθύφωνος Δημήτριος Καρατζάς ερμήνευσε τμήματα του έργου Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ και στο πιάνο συνόδευσε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

 Την διεύθυνση του Παιδικού Τμήματος είχε η Δήμητρα Παρρή-Νίκα.

Στο πιάνο ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Την διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης είχε η Ελένη Σαμακοβλή.

Στο πιάνο  η Μαρία Τσομπανοπούλου

Σόλο Δημήτρης Μεϊμάρης

       Κυριάκος Φωτιάδης

       Μάγδα Μεντόλη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω γέρων Μάξιμος, ο Πατήρ Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Κων/νος Κουριάτης και Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου Ευστράτιος Κυριακάκης, ο εκπρόσωπος του διοικητή της ΧΧΙ V ΤΘΤ, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και αρκετός κόσμος.

Ευχές και χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος της Χορωδίας Παναγιώτης Χρυσικός, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω γέρων Μάξιμος, ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος και η πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου  “Η Αγία Μαρίνα”, Παρασκευή Μαύρου-Ασλανίδου.

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στέφθηκε με επιτυχία αφού μετέδωσε το επίκαιρο, όσο ποτέ, χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη βοήθεια, όσων την απήλαυσαν, προς τον συνάνθρωπο.

Το Δ.Σ.