«Χρυσές συντάξεις» με ποσά 5.269 ευρώ κατά μέσο όρο αποκαλύπτεται ότι πλήρωσε ο ΕΦΚΑ σε χιλιάδες συνταξιούχους τον περασμένο Απρίλιο ενόσω ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ζητήσει πίσω τα ποσά, προφανώς γιατί πλησίαζαν εκλογές!

Το λάθος ήρθε στην επιφάνεια μετά τις εκλογές όταν η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ διαπίστωσε έλλειμμα 8.257.009 ευρώ και μετά από έρευνα βρήκε ότι το ποσό αυτό πληρώθηκε ως επιπλέον σύνταξη σε 1.567 συνταξιούχους τον Απρίλιο του 2019!

Η έκπληξη έγινε μεγαλύτερη για τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση καθώς ούτε αυτός είχε ενημερωθεί για τη «χρυσή πληρωμή» του ΕΦΚΑ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τώρα υποχρεώνεται να είναι αυτός που θα πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο και να ζητήσει πίσω τα χρήματα από συνταξιούχους για λάθη άλλων!

Κατά μέσο όρο οι 1.567 συνταξιούχοι πήραν 5.269 ευρώ επιπλέον πέραν της μηνιαίας τους σύνταξης, χωρίς να δικαιούνται το ποσό που εισέπραξαν.

Από τα 8,2 εκατ. ευρώ ζητήθηκαν από τον ΕΦΚΑ και επεστράφησαν από τους συνταξιούχους μόνον τα 2,6 εκατ. ευρώ. Τα άλλα 5,6 εκατ. ευρώ είναι άφαντα και θα επιστραφούν «αναγκαστικά» με παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης που θα ξεκινήσει από τη σύνταξη Δεκεμβρίου 2019.

Τα λάθη όμως δεν περιορίστηκαν μόνον σε 1.567 χρυσές πληρωμές συντάξεων, αλλά όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΕΦΚΑ που έχει στα χέρια του ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, επιπλέον ποσά σύνταξης έως 500 ευρώ πιστώθηκαν σε χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα από τους οποίους δεν παρακρατήθηκαν δόσεις από στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Eurobank, δόσεις για ρυθμισμένες οφειλές στο Δημόσιο, ενώ σε άλλους πληρώθηκαν οι οριστικές συντάξεις χωρίς να αφαιρεθούν τα ποσά που έλαβαν ως προσωρινή σύνταξη!