Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Χυλοπίτες με Άσπρη Σάλτσα, Κοτόπουλο και Μανιτάρια.

Υλικά  4 άτομα
1 πακέτο χυλοπίτες της προτίμησης σας
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες μανιτάρια σε φέτες….
500 γρ κοτόπουλο φιλέτο απο μπούτι κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κούπα ζωμό κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό
1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce 
1/2 κούπα γιαούρτι
Αλάτι – Πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους ή μέχρι να γίνουν al dente.
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε λίγο την φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το βούτυρο, το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας. Καβουρντίζουμε για 3-5 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε καλα κ τρίβουμε τον πατο του σκεύους με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την Worcestershire sauce και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε το φαγητό για 5-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε απο την φωτιά.
Σε ενα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και χρησιμοποιώντας μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε απο το υγρό της σάλτσας και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο γιαούρτι όπως κάνουμε και το αυγολέμονο. Βάζουμε δυο κουτάλες απο το υγρό και στην συνέχεια προσθέτουμε όλο το μείγμα του γιαουρτιού στο φαγητό μας. Ανακατεύουμε κουνώντας στην κατσαρόλα εκτός εστίας και σερβίρουμε με τις χυλοπίτες. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό ή το πράσινο μέρος απο φρέσκο κρεμμυδάκι.
https://eri-captaincook.blogspot.gr

Share this post