Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Έτσι πέρασαν το τριήμερο όσοι ήρθαν στον Μακρύγιαλο Πιερίας για να απολαύσουν την θάλασσα ξαπλωμένοι δίπλα στο κύμα ή τρώγοντας εξαίσια εδέσματα σε μια από τις πολυάριθμες ταβέρνες της παραλίας. Μια εικόνα που χαροποίησε όλους τους επαγγελματίες της παραλίας.

Το άλλο ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια τα αμάξια δεν ήταν παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο… εκτός από λίγους αδίσταχτους ….Τις προηγούμενες χρονιές το πεζοδρόμιο ακυρωνόταν από τα παρκαρισμένα αμάξια κάτι το οποίο δεν είναι ούτε ωραίο ούτε ευχάριστο. Η αλήθεια είναι πως ο δρόμος είναι στενός όταν υπάρχουν αυτοκίνητα παρκαρισμένα και από τις δυο μεριές για να κυκλοφορήσουν και από τα δυο ρεύματα.

Βέβαια υπάρχουν λύσεις …

Η πιο απλή είναι να γίνει μονόδρομος η παραλιακή : δεν στοιχίζει τίποτα παρά κάποιες πινακίδες. Υποθέτω ότι προηγείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση της αστυνομίας. Τίποτα το ακατόρθωτο..

Η πιο δραστική λύση θα ήταν να γίνει πεζόδρομος όλη η παραλιακή, κάτι ίσως πιο δύσκολο στην υλοποίηση του. Ας είναι μόνο το Σαββατοκύριακο σε πρώτη φάση. Είναι γεγονός ότι όπου έγιναν πεζόδρομοι, ειδικά σε παραλιακούς δρόμους, αυξήθηκε η επισκεψιμότητα, έχουν πιο πολύ κίνηση τα καταστήματα και υψηλότερα έσοδα οι Δήμοι…

Όπως και να έχει η παραλία χρειάζεται ακόμη ένα πάρκινγκ, τουλάχιστον, για να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες ώστε έτσι να απολαμβάνουν την βόλτα τους στον Μακρύγιαλο χωρίς να βιώσουν το στρες του παρκαρίσματος.

Ευτυχώς για τους καταστηματάρχες, η δυσκολία στο να βρει κανείς να παρκάρει στην παραλιακή τις γιορτινές μέρες δεν είναι κάτι που εμποδίζει τον κόσμο να έρθει στον Μακρύγιαλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν χρήζει βελτίωση και εφόσον υπάρχει λύση που απαιτεί λίγα χρήματα ίσως θα έπρεπε να το σκεφτεί σοβαρά η Δημοτική Αρχή..;