Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Απαράδεχτη για μένα η συμπεριφορά του Συμβουλίου Κοινότητας Μεθώνης !

Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι από την στιγμή που εκλέχτηκαν έγιναν δημόσια πρόσωπα !

Αυτό σημαίνει πως έχουν υποχρέωση προς τους ψηφοφόρους τους να ακουστεί η άποψη τους ώστε έτσι να ξέρουν όσοι τους ψήφισαν ποιες είναι ακριβώς η θέση τους στα διάφορα θέματα που αφορούν την έδρα τους ! Το να ψιθυρίσουν την ώρα της συνεδρίασης τα μέλη του πενταμελές Συμβουλίου Κοινότητας Μεθώνης, η οποία συνεδρίαση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ γνωρίζουν ότι τους παίρνει η κάμερα μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας, δηλώνει ξεκάθαρα η επιθυμία τους να κρύψουν τις απόψεις τους και τις θέσεις όσον αφορά τα θέματα ημερησίας διάταξης !

Άραγε έχουν κάτι να κρύψουν ;

Γιατί τους ενόχλησε η κάμερα ;

Για ποιο πράγμα ντρέπονται τόσο πολύ που εξέφρασαν την επιθυμία να φύγω ;

Δείτε το βίντεο και αν δεν ακούτε το τι λένε δεν φταίει η ποιότητα της λήψης ! Για αυτόν τον λόγο μετά από 17’38” τους ζήτησα να μιλάνε πιο δυνατά …. χωρίς αποτέλεσμα !

Αλλά βέβαια όταν έχουμε στο νου μας να καταστρέψουμε ότι έκανε το προηγούμενο Συμβούλιο Κοινότητας δεν θέλουμε να ακουστεί παρά πέρα πως και ποιος ακριβώς πήρε την απόφαση και ποιος ψήφισε υπέρ !

Το παλιό συντριβάνι που μετατράπηκε με κόπο και προσωπικά έξοδα του προηγούμενου Προέδρου να γκρεμιστεί ! Όχι μόνο για να ανοίξει ο χώρος και να μπουν τραπέζια όπως ισχυρίστηκαν ( ποιανού τραπέζια άραγε ; ) αλλά για να γλιτώσουν από την φασαρία να βάλουν φρέσκα λουλούδια κάθε 3 μήνες και να τα φροντίσουν ! ( Δείτε από το 17’13” του βίντεο πιο συγκεκριμένα στο 18′! ) Για 5 χρόνια ένας Μπούμπουρας φρόντιζε το χωριό και τα προλάβαινε όλα και τώρα 5 μέλη Συμβουλίου Κοινότητας Μεθώνης και δεν προλαβαίνουν ούτε την πλατεία να φροντίσουν όπως το παραδέχτηκαν οι ίδιοι ( Δείτε από το 23’08” και συγκεκριμένα στο 23’46” του βίντεο )

Όσον αφορά την πινακοθήκη …. Τι να πω ;

33 αξιόλογους πίνακες από διάφορους ζωγράφους της περιοχής και όχι μόνο, τους οποίους πίνακες δόθηκαν δωρεάν αποκλειστικά για την Τοπική Κοινότητα Μεθώνης με την υπόσχεση ότι θα φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρο !

Πρέπει να είμαστε το μοναδικό χωριό με πινακοθήκη σε όλη την περιοχή και αντί να εκμεταλλευτούμε την πρωτιά αυτήν και να την εμπλουτίσουμε, το σημερινό Συμβούλιο Κοινότητας Μεθώνης αποφάσισε να την διαλύσει !

Ο λόγος : δεν υπάρχει επισκεψιμότητα !

Εννοείται ότι δεν θα έρθει κανείς όταν τις πιο πολλές ώρες το κοινοτικό κατάστημα είναι κλειστό ! Εννοείται ότι θα πρέπει να κάνει ενέργειες το Συμβούλιο Κοινότητας Μεθώνης για να φέρει κόσμο !

Αυτά είναι αξιοθέατα : Πινακοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, Βιβλιοθήκη, Άγαλμα της Μάνας, Άγαλμα του Φιλίππου, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Μοναστήρι.. ! Αυτά πουλάμε για να φέρουμε επισκέπτες ! Δεν τα διαλύουμε !

Απλά θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί ! Να στείλει, Πχ, πρόταση για εκδρομή στα σχολεία του Δήμου και μετά παρά πέρα … Και έπειτα στο γραφείο Α’ Βάθμιας .. Βέβαια θέλει δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο ! Αλλά από τι κατάλαβα, χρόνο δεν έχει κανείς ! Ούτε για τα λουλούδια ούτε για την εκμετάλλευσης των αξιοθέατων του τόπου μας ! Σειρά έχει η Βιβλιοθήκη μάλλον !

Εδώ και χρόνια διάφοροι άνθρωποι της περιοχής όπως και όλα τα προηγούμενα τοπικά συμβούλια κοινότητας μας πασχίζουν για την ανάδειξη του τόπου μας ! Δημιουργήθηκαν αξιοθέατα για να μπορέσουμε να διαφημίσουμε το χωριό μας και τώρα αποφάσισε το σημερινό Συμβούλιο Κοινότητας Μεθώνης να τα διαλύσουν !!

Έμεινα έκπληκτη !

Δηλαδή, σύμφωνα με το σημερινό Συμβούλιο της Κοινότητας Μεθώνης αυτά είναι τα προβλήματα του χωριού μας ?

Τι γίνεται με την καθημερινότητα ; ( καθαριότητα, τρύπες στους δρόμους, σκουπίδια, παραλιακοί χώροι, χόρτα, δέντρα που εξέχουν στους δρόμους και εμποδίζουν την ορατότηα στις διασταυρώσεις … )

Επίσης, για το θέμα των μεταναστών ούτε λέξη !! Ένα θέμα που θα έπρεπε να μπει, έστω και προ ημερησίας ! Σαν Συμβούλιο Κοινότητας Μεθώνης τι αποφάσισαν να κάνουν για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό θέμα αυτό ; Ποιες είναι οι θέσεις του κάθε μέλους του συμβουλίου ; Τους ψηφίσαμε για να μας αντιπροσωπεύσουν αλλά ΔΕΝ ξέρουμε ποιες θα είναι οι δράσεις τους για να προστατεύσουν το χωριό γιατί ΔΕΝ ακούστηκε τίποτα επειδή ΔΕΝ το συζήτησαν καν !

Μα τι λέω τώρα ; Φοβόμαστε τους μετανάστες επειδή η άφιξη τους στην Μεθώνη ή στον Μακρύγιαλο θα είναι η ταφόπλακα της περιοχής μας αλλά έτσι όπως τα κάνετε θα τα διαλύσετε όλα μόνοι σας πριν ακόμη έρθουν οι μετανάστες !

το παλιό συντριβάνη όπως ήταν το 2013
Το παλιό συντριβάνη όπως το διαμόρφωσε ο Μπούμπουρας το 2017 ..
το παλιό συντριβάνι όπως καντάντησε στις 11/02/2020
Το νηπιαγωγείο επισκέφτηκε την πινακοθήκη και την βιβλιοθήκη που είναι ακριβώς απέναντι .21/03/17.
Το νηπιαγωγείο Μεθώνης επισκέφτηκε επίσης το Λαογραφικό μουσείο Μεθώνης ! 21/03/17
Τα κλαδιά του δέντρου εμποδίζουν την ορατότητα .. Μια φορά ήδη κόνταψα να τρακάρω με μηχανάκι
Πρέπει να βγει το μισο αμάξι στο δρόμο για να μπορέσει ο οδηγός να δει αν έρχεται κάτι στα αριστερά του !!!