Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Όλυμπος: Δυο τραυματισμένοι ορειβάτες μεταφέρθηκαν με super puma στη Θεσσαλονίκη.

Δύο περιστατικά τραυματισμών στον Όλυμπο σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου με διαφορά 50 λεπτών.

Το πρώτο περιστατικό αφορά έναν Βούλγαρο ορειβάτη, ο οποίος ενώ βρισκόταν στο μονοπάτι «Κοφτό», γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται για Αμερικανό ορειβάτη, ο οποίος ενώ βρισκόταν στην Κακόσκαλα γλίστρησε και τραυματίστηκε στον ώμο.

Για το πρώτο περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, στελέχη της οποίας ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης. Φτάνοντας στον ορειβάτη παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό που βρισκόταν στο σημείο, μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο super puma και να τον παραλάβει με σκοπό να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, στο ελικοδρόμιο έφτασε περπατώντας και ο δεύτερος ορειβάτης, που είχε τραυματιστεί στον ώμο, συνοδεία του διαχειριστή του καταφυγίου.

Να σημειωθεί πως για το περιστατικό ενημερώθηκαν επίσης η 2η και η 8η ΕΜΑΚ, αλλά δεν χρειάστηκε να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο πολυτραυματίας καθώς υπήρχε ήδη η παρέμβαση των πυροσβεστών από την Υπηρεσία του Λιτοχώρου, με τη συνδρομή άλλων ορειβατών.

Οι φωτογραφίες είναι από τον τραυματισμό του Βούλγαρου ορειβάτη.

Share this post