Με αυτό το ντοκιμαντέρ το έκτο δηλαδή από τα 12 που ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα του, τιμούμε τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Τον OΌλυμπο του κόσμου.
Των Θεών και των ανθρώπων, των δυνατών και των αδυνάτων, των φτωχών και των πλουσίων. Αυτές τις υπέροχες 52 κορυφές που άνθρωποι περπάτησαν, ονειρεύτηκαν φόρτωσαν ελπίδες και ψευδαισθήσεις, έκλαψαν, γέλασαν, παντρεύτηκαν αλλά και άφησαν την τελευταία τους πνοή
στο βουνό που λάτρεψαν.
Ονειροπόλοι περιπατητές, καλλιτέχνες εξερευνητές και επιστήμονες, βοσκοί και κτηνοτρόφοι.
Αυτή την πτυχή του Ολύμπου θα παρουσιάσουμε σε αυτό το ντοκιμαντέρ και τα καταφέραμε επειδή είχαμε την βοήθεια όλου του κόσμου! 
Άλλωστε ο Ολυμπος είναι οι άνθρωποί του και οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τον Όλυμπο του σήμερα μοναδικό. Αυτοί που που έχουν την τύχη να κάνουν παρέα στον άνεμο το φώς
αλλά και τον ίδιο υπέρλαμπρο, τον Όλυμπο.” 
Αθηνά Κρικέλη

Ενα μεγάλο όραμα, μεγαλεπίβολο σχέδιο στον δίσβατο και απρόβλεπτο Ολυμπο, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Περισσότερα από 150 άτομα διασκορπισμένα στον Ολυμπο συμμετείχαν στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ/τεκμηριογράφηματος που αφορά αποκλειστικά στους ανθρώπους του Ολύμπου.
Αποτελεί το 6ο ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης σειράς Mt Olympus USA, παραγωγή Ellopia Films USA και σκηνοθέτη την Αθηνά Κρικέλη.
Για πρώτη φορά στον Ολυμπο επιχειρήσαμε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι που βασίστηκε σε αθλητές δρομείς και λάτρεις του βουνού που σαν να μετέφεραν αόρατη σκυτάλη αγκάλιασαν τον Όλυμπο και τις βουνοκορφές του! Ο Θωμάς Πανταζής επικεφαλής των δρομέων διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Από το Πάνθεον μέχρι το Κοκκινοπηλό, και διασχίζοντας τις κορυφογραμμές της Θεσσαλίας δεκάδες άλλοι δρομείς άνδρες και γυναίκες πέρασαν στις κορυφογραμμές της Μακεδονίας κατεβαίνοντας μέχρι τα Πριόνια.
Για τις ανάγκες αυτού του εγχειρήματος συμμετείχαν 8 κινηματογραφικά συνεργεία, και 4 drones,
Στην ομάδα παραγωγής συμμετείχαν συνεργάτες από Νέα Υόρκη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ελασσόνα, Κατερίνη, Λάρισα!

Σκηνοθεσία Αθηνά Κρικέλη,
Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρης Ζησόπουλος,
Υπεύθυνος δρομέων και κύριος δρομέας Θωμάς Πανταζής,
Υπεύθυνος συντονισμού παραγωγής  Νίκος Ευαγγελόπουλος
Υπεύθυνος συντονισμού επικοινωνίας Σταύρος Μπάρης.
Κινηματογραφιστές: Δημήτρης Ζησόπουλος, Αθηνά Κρικέλη, Γιώργος Ζιώγας, Νίκος Μαυρόπουλος, Θωμάς Πανταζής Οδυσσέας Τότσκα, Λίλυ Ζουμπούλη, Γεωργία Κανοπούλου, Νίκος Κατερινόπουλος, Βουτσάς Αντώνης Μάκης Αθανασίου, Βαγγέλης Κυριακίδης.  
Χορηγοί της παραγωγής: 
Φυσικό Μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ,
Σ. Μεντεκίδης,
Σκλαβενίτης Super Market
Αlpine Thermal Gear ,
Global Sat GPS Western Valley,
Aσύρματοι Χριστοδούλου,
ΕΑΤWALK, Outrun,
Kostas Vilsmas,
Οlympus Loudge καταφύγιο Σκαμιά.

Eυχαριστούμε για την υποστήριξη και την βοήθεια το ΚΕΟΑΧ την Πολιτική Προστασία Θεσσαλίας, το πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, την 8η ΕΜΑΚ, την 7η ΕΜΑΚ, την ΠΥ Ελασσόνας ΠΥ Κατερίνης, ΠΥ Λιτοχώρου,τον Σύλλογο Επιστημόνων Μεγάρων, τον ΕΟΣ Λάρισας, τον κυνηγετικό σύλλογο Θεσσαλίας, την Αερολέσχη Λάρισας, την ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών) Λάρισας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης, τον ΕΟΣ Κατερίνης τον ΧΟ Κατερίνης, ΧΟΣ Ελλασονας, Νοrdic Waking, την Xtremeway Outdoors, τους εξαίρετους καλλιτέχνες Λουκία Βαλάση και Πάνο Λαμπρίδη, τον διατροφολόγο Kώστα Βιλσμά την Βίκυ Παγκαία, τον Διονύση Μέγα τα καταφύγια Αποστολίδης, Αγαπητός και Πριόνια.