Όταν η επιθυμία για αυτοπροβολή και η στείρα αντιπολίτευση γίνεται επικίνδυνη για τον τόπο

Στο πλαίσιο της δεύτερης δόσης της έκτακτης βοήθειας προς την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του Civid-19, κατένειμε σε 119 δήμους το τοσό των 40 εκατομ. ευρώ.

Ανάμεσα στους δήμους και οι δήμοι Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου που λαμβάνουν τα ποσά των 314.830,90 και 134.340,52 ευρώ αντίστοιχα.

Ο κ Καζάς με δήλωσή του έσπευσε να ευχαριστήσει τον υπουργό εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, δίδοντας ταυτόχρονα την αυθαίρετη ερμηνεία ότι «ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού έλαβε μια αρκετά μεγάλη επιχορήγηση….εξ αιτίας της μη πραγματοποίησης της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου».

Ο κ. Καζάς πριν κάνει τη δήλωσή του δεν διάβασε το σκεπτικό της κατανομής;

Δεν είδε ότι σύμφωνα με το σκεπτικό, η κατανομή έγινε με βάση τα στιοιχεία που είχαν στείλει οι Δήμοι στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του υπουργείου Εσωτερικών έως τις 31 Ιουλίου 2020;

Γιατί δεν είχε την πολιτική παλληκαριά να συγχαρεί το Δήμαρχο ή έστω τις υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή των στοιχείων που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα;

Και ακόμη, γιατί ξεχνά ο κ. Καζάς ότι η απόφαση για μη πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στις 5 Αυγούστου 2020 και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είχε συμπεριληφθεί στα στοιχεία που είχε υποβάλλει ο Δήμος μας έως 31 Ιουλίου;

Δεν θέλω να υποθέσω ότι το ξεχνά σκόπιμα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα ο Δήμος μας να διεκδικήσει ποσό ανάλογο με τις απώλειες που έχει λόγω της μη διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης.

Μήπως η επιθυμία για αυτοπροβολή και η στείρα αντιπολίτευση είναι επικίνδυνη για τον τόπο μας;

Αισθάνομαι δικαιωμένη που γρήγορα κατάλαβα το «ύψος του ανδρός» και ανεξαρτητοποιήθηκα από την παράταξη «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» του κ. Καζά.

Γιατί εγώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχω τη Βόρεια Πιερία στην καρδιά μου.

Εσείς κ. Καζά;

Αβραμίδου Μαρία δημοτική σύμβουλος Δήμου Πύδνας Κολινδρού