Αναφορά στη γειτονιά της Αθήνας στην οποία μεγάλωσε, στα Σεπόλια, έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπροστά στον Μπάρακ Ομπαμα.

Ο Αντετοκούνμπο και άλλοι δύο κορυφαίοι μπασκετμπολίστες, οι Κρις Πολ και Κέβιν Λοβ, υπήρξαν προσκεκλημένοι του αμερικανού πρώην προέδρου σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σικάγο. Ο Ομπάμα ανέφερε ότι επέλεξε τα τρία αυτά πρόσωπα με κριτήριο την κοινωνική τους προσφορά. «Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πως θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», εξήγησε ο πρώην πλανητάρχης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και μίλησε για τους ανθρώπους στα Σεπόλια που βοήθησαν την οικογένειά του, με τον Ομπάμα να του ζητά να μην είναι τόσο κλειστός και να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία όπως ούτως ή άλλως κάνει τα τελευταία χρόνια. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας θυμήθηκε και τις μέρες που σκούπιζε το παρκέ στο κλειστό του Ζωγράφου, λέγοντας πως «άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου».