email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ξεχωριστή τιμή για την Άννα Μάνη – Εγκαινίασε στη Βουλή την έκθεση για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

διαφήμιση
Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, η Βουλευτής προλόγισε την τελετή εγκαινίων της έκθεσης ιστορικών κειμηλίων για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας, που έλαβε χθες χώρα στο Περιστύλιο της Ολομέλειας της Βουλής.

Η Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην καρδιά της σύγχρονης δημοκρατίας, για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που με την αυτοθυσία τους επέτρεψαν στην Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητο κράτος, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι μας δημοκρατικά αγαθά, όπως η ελευθερία, η ασφάλεια, η αξιοπρέπεια και όλο το πλέγμα αξιών και διαδικασιών που απορρέουν από τον κοινοβουλευτισμό.

Screenshot 2 37
Screenshot 3 28
Screenshot 4 20
Screenshot 5 13
Screenshot 6 8
Screenshot 7 7
Screenshot 8 6
Screenshot 9 5
Screenshot 10 2
Screenshot 11 1

Η αυτοθυσία και ο ηρωισμός των κατοίκων της Νάουσας το 1822 μνημονεύεται και τιμάται ως εκ των κορυφαίων στιγμών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα αποτίει τον δέοντα σεβασμό στους πεσόντες. Κι εγώ ως Μακεδόνισσα βουλευτής δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη συγκίνησή μου για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Στην εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση παρευρέθησαν ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Πανοσολογιότατος Πατήρ Ιωαννίκιος, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο συλλέκτης Τάκης Μπάιτσης, μέλη του Συλλόγου Ναουσαίων στην Αθήνα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, κα. Μαρία Καμηλάκη, ο Έφορος της Συλλογής Έργων Τέχνης, κ. Θοδωρής Κουτσογιάννης, καθώς και προϊστάμενοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής.

Παρακολουθήστε σχετικό απόσπασμα: Η Άννα Μάνη τέλεσε στη Βουλή των Ελλήνων τα εγκαίνια της έκθεσης για το Ολοκαύτωμα της Νάουσας 

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα